Αφεντικό στο Λονδίνο η Τσέλσι

Η ομάδα του Σάρι επικράτησε 3-2 της παρέας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κι έκανε το 2x2 στη νέα Πρέμιερ Λιγκ, την ώρα που η συμπολίτισσα έμεινε στο μηδέν (είχε χάσει από τη Σίτι στην πρεμιέρα).

Όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έφταναν σε ένα… εύκολο τρίποντο. Και λογικό αν σκεφτεί κανείς πως στο 20’ προηγούνταν ήδη με δύο γκολ, χάρη στους Πέδρο και Μοράτα που βρήκαν δίχτυα, εκμεταλλευόμενοι τις κακές αντιδράσεις και τις αδράνειες στα μετόπισθεν των «κανονιέρηδων».

Οι τελευταίοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω… Όχι μόνο ισοφάρισαν πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (με τους Μχιτιαριάν και Ιβόμπι να σκοράρουν στο 37’ και στο 41’), αλλά θα μπορούσαν να είχαν φέρει… τούμπα τα πάντα, αν δεν πετούσαν στα σκουπίδια μεγάλες ευκαιρίες ο Αρμένιος και ο Ομπαμεγιάνγκ.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι ανέβηκε και έκλεισε την Άρσεναλ στα καρέ της. Τα λεπτά περνούσαν, ο Αζάρ μπήκε στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό, με τον Σωκράτη και τους συμπαίκτες του να αμύνονται εξαιρετικά.

Κι αφού χρειάστηκε μια επέμβαση του Κεπά κι αφού ο Καντέ έχασε μεγάλη ευκαιρία, τελικά ένας τρίτος Ισπανός (μετά τους Πέδρο-Μοράτα) χάρισε το τρίποντο στους «μπλε».

Στο 81’ ο Αζάρ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Μάρκος Αλόνσο πετάχτηκε, βρήκε δίχτυα κι έστειλε στον… έβδομο ουρανό τους οπαδούς της ομάδας του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Τσεχ κράτησε στο… κόλπο την Άρσεναλ με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε Ζιρού και Αζάρ, αλλά το σουτ του Ράμσεϊ στην εκπνοή έφυγε μόλις άουτ, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το 3-2!

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr