Κλείσιμο

Στα πλέι-οφ του Europa League ο Ολυμπιακός με θρίαμβο και στην Ελβετία

Απόλυτος κυρίαρχος και στη Λουκέρνη ο Ολυμπιακός. Επικράτησε 3-1 της τοπικής ομάδας και πέτυχε δεύτερη νίκη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, σφραγίζοντας έτσι την θέση στα playoffs της διοργάνωσης.

Με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του (23’, 59’), οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν την ομάδα του Βάιλερ. Ο Γκερέρο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 68’ διαμορφώνοντας το 0-3.

Το γκολ της τιμής για τη Λουκέρνη πέτυχε ο Ντεμασάι στο 82’, με τους παίκτες του Μαρτίνς να ρίχνουν την απόδοσή τους στο τελευταίο τέταρτο.

Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μπέρνλι ή η Μπασακσεχίρ.

Πώς έπαιξαν:

Η Λουκέρνη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Σάλβι κάτω από τα γκολπόστ και τους Γκρέθερ, Άλβες, Σουλτζ, Σίντλερ στην αμυντική τετράδα. Στα χαφ οι Βόκα, Γκβίλια, Σνόιλι, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Ούγκρινιτς, Σιρπφ, Ελέκε.

Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Γιαννιώτς υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού, με τους Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα να συνθέτουν την οπισθοφυλακή. Καμαρά και Μπουχαλάκης αγωνίστηκαν σε ρόλο αμυντικών χαφ, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε πήραν θέσεις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκερέρο.

Το ματς

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, η Λουκέρνη μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει. Εντούτοις, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να επιχειρεί σκαστό σουτ (7’), ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 14’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά, με το δυνατό σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό. Στο 23’ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ (0-1), με τον Ομάρ να πραγματοποιεί πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί με κεφαλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το ύψος του πέναλτι.

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο: η πρώτη με τον Γκερέρο να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα (27’), ενώ η δεύτερη ήρθε με ένα διαγώνιο σουτ του Ποντένσε, που απέκρουσε ο Σάλβι (29’). Η Λουκέρνη είχε μόνο μία καλή στιγμή στο 27’, με τον Ομάρ να προλαβαίνει τον Σιρπφ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (0-1). Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε… τυπική διαδικασία, αφού οι Πειραιώτες είχαν εξασφαλίσει επί της ουσίας την πρόκριση.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μαρτίνς δεν έριξε στροφές και προσπαθούσε με ωραίες συνεργασίες να φτάσει απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ελβετών.

Στο 59’ ο Χριστοδουλόπουλος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, σε μια φάση διαρκείας, η οποία ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ: ο Βούκοβιτς πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, με τον Μιράντα να παίρνει την κεφαλιά στη συνέχεια και να τη στρώνει στον Λάζαρο, που πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2.

Εννέα λεπτά αργότερα (68’) οι Πειραιώτες έφτασαν στο 0-3 με τον Γκερέρο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Σάλβι στο σουτ του Ποντένσε, που πήρε εξαιρετική πάσα από τον Φετφατζίδη.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Μαρτίνς έριξαν στροφές κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε Φετφατζίδη, Τοροσίδη και Ανσαριφάρντ.

Από αυτή τη… χαλαρότητα των «ερυθρολεύκων» εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί, που σημείωσαν το γκολ της τιμής στο 82’ με τον Ντεμασάι, σε μια φάση που αδράνησε όλη η άμυνα των Πειραιωτών.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να φτάσει σε δεύτερη νίκη (1-3) επί της Λουκέρνης και να παίρνει την πρόκριση για τα playoffs του Γιουρόπα Λιγκ, όπου περιμένει μία εκ των Μπέρνλι-Μπασακσεχίρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουκέρνη (Ρένε Βάιλερ): Σάλβι - Γκρέθερ, Άλβες, Σουλτζ, Σίντλερ - Βόκα, Γκβίλια (81’ Ντεμασάι), Σνόουλι (67’ Βάργκας) – Ούγκρινιτς (67’ Βολφ), Σιρπφ, Ελέκε

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης - Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας – Καμαρά (72’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης - Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (63’ Φετφατζίδης), Ποντένσε – Γκερέιρο (70’ Ανσαριφάρντ)

Γήπεδο: Luzern Arena

Διαιτητής: Κιρίλ Λεβνίκοφ (Ρώσος)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr