«Τσάρος» στη Μόσχα ο ΠΑΟΚ!

Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία 0-0 στη Μόσχα κόντρα στην Σπαρτάκ. Στο πρώτο ματς είχε κερδίσει στην Τούμπα με 3-2.

Απόλυτα συγκεντρωμένος και διαβασμένος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σπάρτακ Μόσχας, αφού χωρίς να κλειστεί στην άμυνά του και επιλέγοντας να επιβάλλει το δικό του ρυθμό με κατοχή της μπάλας, έβαλε εξ αρχής εκτός κλίματος τους Ρώσους. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τον Πρίγιοβιτς στο 8’ και το 10’, αλλά ο Μαξιμένκο ήταν σε ετοιμότητα ελέγχοντας τις φάσεις.

Επιπλέον, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλευόμενοι την προβληματική κυκλοφορία των Ρώσων, ασκούσαν πίεση στη μεσαία γραμμή και μέσω αυτής στο 17’, λίγο έλειψε ο Πέλκας να βγάλει τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς, αλλά η κάθετου που επιχείρησε ανακόπηκε από τον Τζικίγια.

Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 26’ από το κεφάλι του... Κάνιας. Ο Πρόμες εκτέλεσε από τα αριστερά το φάουλ, αλλά πολύ απρόσεκτα ο Ισπανός αμυντικός χαφ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και τελικά αυτή κατέληξε στο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να στέκεται τυχερός σε αυτή τη φάση.

Με αυτή τη φάση η Σπάρτακ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να φέρνει το ματς στα καρέ των «ασπρόμαυρων», αλλά στο 33’ άλλαξε όλο το ματς. Ο ρέφερι καθ’ υπόδειξη του βοηθού απέβαλε τον Λουίς Αντριάνο για χτύπημα στον Κρέσπο, σε μια φάση που περισσότερο ο Ισπανός κερδίζει το σφύριγμα παρά έχει συμβεί κάτι που να σηκώνει αποβολή.

Το σοκ για την ομάδα του Καρέρα ήταν μεγάλο και στο 38’ ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε να την τιμωρήσει σε μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μαουρίσιο πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Σέρβο που ήταν στη μικρή περιοχή, αλλά σε ανυπεράσπιστη εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σημαδεύοντας ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σπάρτακ Μόσχας: Μαξιμένκο – Εσένκο, Ζιγκό, Τζικίγια, Κομπάροφ (76’ Μελγκαρέχο) – Φερνάντο (62’ Σαμέντοφ), Γκλουσάκοφ, Ζόμπνιν – Πρόμες, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βϊερίνια (64’ Χατσερίντι) – Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’ Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάκχοφ) – Πρίγιοβιτς

ΠΗΓΗ: SPORT-FM
Πηγή: skai.gr