Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας

Με τίτλο ξεκίνησε τη σεζόν η Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε 2-1 της Σεβίλλης στον τελικό του Σούπερ Καπ που έγινε στο Μαρόκο και πήρε το τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της.

Πικέ στο 41’ και Ντεμπελέ στο 78’ τα γκολ των νικητών, είχε προηγηθεί στο 10’ η Σεβίλλη, που όμως είδε τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει το πέναλτι του Μπεν Γεντέρ στο 90’. Πρώτος σε τίτλους στην ιστορία του καταλανικού κλαμπ ο Λιονέλ Μέσι που έφτασε τους 33 ξεπερνώντας τους 32 του Αντρές Ινιέστα. 


Οι Ανδαλουσιάνοι αιφνιδίασαν την «Μπάρτσα» στο 10’, με τον Μουριέλ να χορεύει τον Πικέ και τον Σαράμπια να πλασάρει εύστοχα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε οφσάιντ και ο διαιτητής το καταλόγισε, αλλά η χρήση του VAR για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα σε ισπανική διοργάνωση αποκατέστησε τη δικαιοσύνη. Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου οι «μπλαουγκράνα» κυριάρχησαν και στο 41’ ισοφάρισαν.

Ο Μέσι εκτέλεσε αριστουργηματικά ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε πρώτα στο δοκάρι, μετά στην πλάτη του Βάτσλικ, κατόπιν ξανά στο δοκάρι και στρώθηκε στον Πικέ που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν στη συνέχεια από δύο καλές στιγμές, με τον Μουριέλ και τον Βάσκεθ η Σεβίλλη και με τον Ντεμπελέ και τους Σουάρες-Μέσι στην ίδια φάση η Μπαρτσελόνα, μέχρι το 78’, όταν ο Ντεμπελέ με «τούβλο» έγραψε το 2-1. Ο Αλέις Βιδάλ έδωσε την ευκαιρία στη Σεβίλλη να φέρει το ματς στα ίσα στο 89’, όταν κέρδισε την κόντρα από τον Άλμπα και ανατράπηκε από τον Τερ Στέγκεν κερδίζοντας πέναλτι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Όμως ο Γερμανός γκολκίπερ «ψάρεψε» τον Μπεν Γεντέρ και κράτησε το προβάδισμα. 

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Αρτούρ (54’ Κουτίνιο), Ραφίνια (46’ Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (85’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες. 

Σεβίλλη: Βάτσλικ, Κιάερ, Γκόμεθ, Μερκάδο (84’ Μπεν Γεντέρ), Ρόκε Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Νάβας, Βάσκεθ, Σαράμπια (70’ Βιδάλ), Μουριέλ (60’ Σίλβα).
Πηγή: skai.gr