Ένας Ολυμπιακός «τρέλα» σάρωσε την Λουκέρνη

Αγκάλιασε την πρόκριση και ζέστανε τον κόσμο του ο Ολυμπιακός!

Με τον MVP, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει δις στο επίσημο ντεμπούτο του (γνωρίζοντας την αποθέωση από την εξέδρα), όπως και ο Γκερέρο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν… μόνο 4-0 της Λουκέρνης στο Καραϊσκάκη και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στα play off του Europa League.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Φορτούνη που έφτιαξε δύο γκολ, ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του, αφού έστειλε δις (55’, 70’) την μπάλα στο δοκάρι. Την επόμενη Πέμπτη στις 20:30 η ρεβάνς στην Ελβετία.

Επίσημη... επιστροφή για Τοροσίδη και Φετφατζίδη, που έτυχαν αποθέωσης στο φαληρικό γήπεδο, μπαίνοντας ως αλλαγή προς το φινάλε.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός των πολλών νέων προσώπων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη γνωστή συνταγή των ενός έδρας παιχνιδιών. Πίεση ψηλά, με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό του, να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης και ει δυνατόν να πετύχει γκολ από νωρίς.

Η πρώτη τελική δεν άργησε να έρθει και ήταν από τα πόδια ενός… νεοσύλλεκτου, του Ντάνιελ Ποντένσε, που κινήθηκε στο 1’ από τα αριστερά, συνέκλινε και με σουτ εκτός περιοχής, κέρδισε κόρνερ.

Κάπως έτσι, αλλά με λιγότερες πιθανότητες για κάτι θετικό, απείλησε και η Λουκέρνη στο 4’ με τον Σουρφ, που «ζέστανε» τον Γιαννιώτη (επίσημο ντεμπούτο). Η συνεργασία των Ποντένσε (πολύ δραστήριος στο ξεκίνημα) και Φορτούνη ήταν καλή στο 8’, αλλά η προσπάθεια του δεύτερου ημιτελής και το σουτ του Καμαρά άστοχο λίγο μετά.

Ό,τι δεν έγινε με κάτω την μπάλα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι καλές φάσεις ήρθαν στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό να παίζει στρωτά), ήρθε σε στημένη φάση, όταν ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, που αφού πήρε πολύ καλή θέση βάζοντας ωραία το σώμα, πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τους Πειραιώτες.

Η ομάδα του Μαρτίνς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ και να στριμώξει περισσότερο τη Λουκέρνη, χωρίς να το καταφέρει σε πρώτη φάση.

Ύστερα από μια μικρή… κοιλιά (αναμενόμενο για τα δεδομένα της εποχής), οι Πειραιώτες (έχοντας απειληθεί κάπως μόνο με μακρινά) ανέβασαν στροφές μετά το μισάωρο και αυτήν τη φορά κάνοντας ξέσπασμα, έριξαν στα… σχοινιά τους Ελβετούς.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είδε την μπάλα να του έρχεται στο πιάτο μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Φορτούνη να εκτελέσει τον Σάλβι και… τρέλανε κι άλλο την εξέδρα.

Τρία λεπτά μετά, έσπασε το ρόδι μόλις στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη νέα του ομάδα και ο Γκερέρο. Καμαρά-Ποντένσε συνεργάστηκαν έξω από το… κουτί και ο Πορτογάλος βρήκε τον Φορτούνη, που προστάτεψε ωραία την μπάλα προτού κάνει «σερβίρει» για τον Ισπανό φορ, που την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα και το τρίτο παρθενικό γκολ από παίκτη του Ολυμπιακού, λίγο έλειψε να έρθει στο 42’, όταν ο Τσιμίκας βρέθηκε σε θέση βολής (και λίγο αριστερά), αλλά έστειλε την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Με στόχο και διάθεση να «μπει» στο παιχνίδι με ένα γρήγορο γκολ, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Λουκέρνη, η οποία έδειξε μεγαλύτερη τόλμη επιθετικά. Ωστόσο, πέραν του καλού πρώτου πενταλέπτου, δεν είχε διάρκεια, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές ο τεχνικός των Ελβετών στο 58’.

Δεν ήταν μόνο το δοκάρι του Φορτούνη στο 55’ με ωραία εκτέλεση φάουλ με φάλτσο και η άστοχη κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, είναι το ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης σε εκείνο το σημείο, κάθε τους επίθεση μύριζε γκολ και αντιθέτως η Λουκέρνη είχε… χάσει την μπάλα.

Όχι πως οι αλλαγές διαφοροποίησαν δραματικά την κατάσταση. Με τον Ολυμπιακό να αφήνει το πόδι από το γκάζι (ούτως ή άλλως δεν γίνεται να έχει διάρκεια τέτοια εποχή), πλησίασε και σε άλλες περιπτώσεις στο τέταρτο γκολ πριν το 70’, όταν είχε δοκάρι και πάλι ο Φορτούνης με συρτό σουτ από τα δεξιά.

Κάποια λεπτά πιο πριν, αστόχησε και πάλι με χαμηλό σουτ με το αριστερό έπειτα από ωραίο γύρισμα του Τσιμίκα.

Τελικά, το 4-0 ήρθε με τον Γκερέρο να κάνει ωραίο τελείωμα στο 84’, τσιμπώντας την μπάλα προ του Σάλβι και έτσι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr