Κλείσιμο

Ατρόμητε, είσαι παλικάρι!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 στο 70’, εντούτοις ο Ατρόμητος όχι μόνο «μάζεψε» την ήττα του, αλλά σημειώνοντας εκείνος τρία τέρματα σε διάστημα 14 λεπτών, ηττήθηκε μεν τελικά με 4-3 από τη Ντινάμο Μπρεστ, όμως πλέον θέλει απλά μια νίκη, στο Περιστέρι την άλλη εβδομάδα, για να περάσει εκείνος στον τρίτο γύρο του Europa League!

Οι Λευκορώσοι εκμεταλλεύθηκαν την κάκιστη αμυντική λειτουργία του αντιπάλου τους και αξιοποίησαν τα «δώρα» που τους έκανε ο Ατρόμητος στο… έπακρο, με τον Σαβίτσκι να μεταμορφώνεται σε… εφιάλτης για τους Περιστεριώτες πετυχαίνοντας χατ τρικ κι ενώ ο Φιλίποβιτς είχε ανοίξει το… χορό των γκολ για τη Ντινάμο.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους γηπεδούχους, που επίσης δεν απέφυγαν τις «γκέλες», με αποτέλεσμα να έρθουν ένα αυτογκόλ και δυο ακόμα τέρματα, από τους Βερετίλο, Μανούσο και Κουλούρη αντίστοιχα, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 4-3…

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παρουσιάζουν… εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα, καθώς η μεν Ντινάμο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια της, ο δε Ατρόμητος… ψαχνόταν να βρει τα «πατήματά» του και αντιμετώπιζε προβλήματα με την αντίπαλη πίεση από πολύ ψηλά. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να κάνουν όχι ένα, αλλά δύο γκολ… δώρο στους αντιπάλους τους!

Αρχικά στο 5ο λεπτό, με τον Φιλίποβιτς να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νόγιοκ από την άλλη πλευρά, και… ανενόχλητος με κοντινό πλασέ να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους. Αλλά και στο 12’, τον Μαντσόν να κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με εκτέλεση α λα Πανένκα ο Σαβίτσκι.

Παράλληλα, η Ντινάμο, που είχε σε αυτό το διάστημα τον Φαμέγε σε πολύ φόρμα, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο ένα τέρμα στο 43ο λεπτό, αλλά ο Κομπλένκο δεν αξιοποίησε την ασίστ του… Ρισβάνη, σουτάροντας πάνω στον Μίρκοβιτς.

Ενδεικτικό της κακής εικόνας του Ατρόμητου και της αδυναμίας του στην παραγωγή παιχνιδιού είναι και το γεγονός ότι, ουσιαστικά, η μοναδική απειλητική φάση που καταγράφηκε στο ενεργητικό του ήταν μια σέντρα του Γιαννούλη, που κατέληξε όμως απελπιστικά άουτ…
Στην επανάληψη, ο Νταμίρ Κάναντι φρόντισε να παρατάξει την ομάδα του έχοντας κάνει δυο αλλαγές από τα αποδυτήρια, προκειμένου αυτή να γίνει πιο επιθετική, με τους Ενσικουλού και Γαρουφαλιά να επιστρατεύονται από τον Αυστριακό τεχνικό.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ήταν οι ποδοσφαιριστές του Αλεξέι Σπιλέφσκι εκείνοι που έπαιζαν σαν να μην υπήρχε… αύριο. Με δυνατά τάκλιν, πάθος και -σχεδόν- πάντοτε πρώτοι στη μπάλα, απόλυτα φυσιολογικά οι Λευκορώσοι «επιβραβεύθηκαν» με δύο ακόμα τέρματα,

Πρώτα στο 61’, με τον Σαβίτσκι να μετατρέπει σε γκολ την σέντρα του Νόγιοκ από τα δεξιά, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Μίρκοβιτς. Και ξανά με τον ίδιο παίκτη, εννιά λεπτά αργότερα, όταν σκόραρε με σουτ με το αριστερό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, κι ενώ νωρίτερα ο γκολκίπερ του Ατρόμητου είχε αποκρούσει τετ α τετ με τον Φαμέγε!

Μέχρι εκείνη την ώρα, ο Ατρόμητος είχε να επιδείξει ένα μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά, στο 66ο λεπτό, που οδήγησε τον Παβλιουτσένκο στην... πρώτη του απόκρουση στην αναμέτρηση…

Κάπου εκεί, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων αποφάσισε να… ξυπνήσει. Ο Μανούσος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Παβλιουτσένκο και με σουτ από πλάγια θέση μείωσε σε 4-1, στο 74’, ενώ η είσοδος του Μούγιακιτς ένα λεπτό μετά είχε -ουσιαστικά- σαν αποτέλεσμα και το 4-2. Αφού ο νεοεισελθών μέσος πίεσε τον Βερετίλο κι εκείνος έστειλςε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το μομέντουμ αλλά και η ψυχολογία «γύρισαν» υπέρ του Ατρόμητου από εκείνο το σημείο και μετά, με το πολύ ωραίο γκολ του Κουλούρη στο 88’ να έρχεται ως επισφράγισμα του come-back των φιλοξενούμενων, με το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν -και να πάρουν- την πρόκριση σε μια εβδομάδα μέσα στο γήπεδο τους!
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ντινάμο Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Ντινάμο: Παβλιουτσένκο, Κίκι, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε, Βερετίλο, Κομπλένκο, Φιλίποβιτς (45’ Νεχάιτσικ), Γιούζεπτσουκ (76’ Βίτους), Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο (62’ Ζαλέσκι).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75’ Μούγιακιτς), Μπρούνο (46’ Ενσικουλού), Μάντσον, Βασιλακάκης (46’ Γαρουφαλιάς), Κουλούρης, Νάτσος, Γιαννούλης, Ρισβάνης.

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Μαρτίνεθ (Ισπανία)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: sport-fm.gr