ΠΑΟΚ να 'σαι και... μη φοβάσαι!

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League από το σημερινό κιόλας ματς, χάρη σε δυο πολύ ωραία τέρματα των Κάνιας και Πρίγιοβιτς, στο 32’ και στο 80’, εντούτοις ήρθε το… κρύο γκολ του Αγιέτι οκτώ λεπτά πριν το τέλος για να αφήσει στη Βασιλεία ελπίδες ανατροπής, μετά το τελικό 2-1…

Οι Θεσσαλονικείς ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έχοντας και πιο πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν και καλούνται πλέον να παρουσιάσουν ένα σοβαρό πρόσωπο στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση, θα φύγουν από την Ελβετία με το «εισιτήριο» για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Στα αξιοσημείωτα από τον αγώνα της Τούμπας συγκαταλέγονται αφενός η πρώτη, πλέον, νίκη του ΠΑΟΚ στην ιστορία του σε επίπεδο Champions League, καθώς επίσης και το «τρία στα τρία» απέναντι σε ελβετικές ομάδες.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς κάπως διστακτικά, ωστόσο, μετά το πρώτο 20λεπτο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, διατήρησε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, έστω και από στημένες «μπάλες». Όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις του Βαρέλα, στο 17’ και στο 22’, αλλά αμφότερες οι κεφαλιές του αμυντικού από το Πράσινο ακρωτήρι πέρασαν χωρίς το αποτέλεσμα που θα ήθελε τελικά...

Το παιχνίδι του «δικέφαλου του Βορρά» περιελάμβανε πολλές φορές ανάπτυξη από τα πλάγια, με τα διαρκή «ανεβάσματα» των Βιεϊρίνια και Μάτος. Ωστόσο, με τον Πρίγιοβιτς «απομονωμένο» χρειάστηκε η… έμπνευση και το φανταστικό γκολ του Κάνιας, στο 32ο λεπτό για να έρθει το πολυπόθητο γκολ κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ισπανός μέσος είχε… προειδοποιήσει τον Ομλίν, αναγκάζοντας τον σε εντυπωσιακή επέμβαση!

Η Βασιλεία, στον αντίποδα, παρουσιάστηκε με εμφανή διάθεση να «παγώσει» τον ρυθμό της αναμέτρησης και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρει, όπως φάνηκε και από την αλλαγή του -συνηθισμένου- συστήματος της, με τον προπονητή της να την παρατάσσει με τρεις στόπερ...

Παρόλα αυτά, είχε δυο πολύ καλές φάσεις για να σκοράρει, μία στο 13’ με τον Σόκερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και άλλη μια στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Αγιέτι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν… απογοητευτικό, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το μέχρι τότε 1-0.

Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στις 11άδες τους. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι το ματς είχε… σβήσει για αρκετή ώρα, καθώς ο μεν ΠΑΟΚ ήθελε ένα δεύτερο τέρμα που θα τον καθιστούσε… αφεντικό, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρει να δεχθεί κι εκείνος ένα, η δε Βασιλεία έδειξε την ίδια τακτική. Υπομονή, συνοχή στα μετόπισθεν και αν προκύψει κάποια αντεπίθεση, βλέπουμε…

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση προέκυψε για λογαριασμό των γηπεδούχων, πάντως, όταν στο 57ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Ζαμπά ο Ομλίν απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ το σουτ του Λημνιού… Ακολούθησαν δυο προσπάθειες των Πέλκα και Μαουρίτσιο, χωρίς αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στο 80’ και το «σκαστό» πολύ όμορφο σουτ του Πρίγιοβιτς, από το ύψος του πέναλτι, με το οποίο ο Σέρβος στράικερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!

Ενώ το γήπεδο πανηγύριζε ακόμα τη διαφαινόμενη άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ, δυο λεπτά αργότερα ήρθε η… ψυχρολουσία με τον Στόκερ να σεντράρει, τη μπάλα να κοντράρει, τον Πασχαλάκη να «κολλάει» στο τέρμα του, τον Κρέσπο να χάνει τον Αγιέτι και τον τελευταίο να μειώνει για τους Ελβετούς με κεφαλιά, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (92’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (83’ Ουάρντα).

Βασιλεία: Ομλίν, Φράι, Τσούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούχι, Ομπερλίν (62’ Καλούλου), Ντιέ, Αγιέτι (94' Μπούα), Μπαλάντα, Πετρέτα (44’ Κάιζερ).

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντλι (Αγγλία)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: sport-fm.gr