Παραμένει το χάσμα Βασιλειάδη - Super League

Στον… αέρα παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς στη νέα συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Βασιλειάδη και εκπροσώπων της Super League δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή πρόοδος σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει αμετακίνητος σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019/20, ενώ η Λίγκα δεν το συζητά καν για λιγότερες από 14 ομάδες. Όπως ξεκαθάρισε όμως ο κ. Βασιλειάδης, αυτή η αντιπρόταση δεν είναι δεκτή και το δικό του πλάνο είναι σαφές και δεν επιδέχεται τροποποιήσεων.

«Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια στα οποία συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Όσο για τη συνάντηση με τη Football είπε, είπε: «Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία αυτή. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνω προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε ήδη στις πρώτες μέρες του Ιουλίου και το πρωτάθλημα που αρχίζει σε ενάμιση μήνα κανείς δεν ξέρει σίγουρα με πόσες ομάδες θα γίνει ή πόσοι θα υποβιβάζονται εν όψει της σεζόν 2019/20.

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: sport-fm.gr