Κλείσιμο

Μουντιάλ: Με τα «δεύτερα» η Κροατία νίκησε τους Ισλανδούς

Η Κροατία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έστω και αν έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, κατάφερε με τα τέρματα του Μπάντελι στο 53’ και του Πέρισιτς στο 90’ να πάρει τη νίκη επί της Ισλανδίας, παρά την ισοφάριση του Γκίλφι Σίγκουρτσον στο 76’. 

Mετά από ένα ανούσιο πρώτο μισάωρο, οι Ισλανδοί πήραν απόφαση πως πρέπει να βγουν μπροστά και ν΄αναζητήσουν το γκολ, απέναντι σε μια Κροατία που ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. 

Στο 40’ ο Φινμπόγκασον απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά την εστία της Κροατίας με ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας, ενώ σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει ο Κάλινιτς, σε σουτ του Μπγιάρνασον στο 45’ και σε έναν συνδυασμό του Γκούντμουσον με τον Γκούναρσον και το σουτ του τελευταίου για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. 

Στην επανάληψη η Ισλανδία ήταν αυτή που θέλησε να μπει δυνατά, αλλά ο Μπάντελι αφού πρώτα σημάδεψε το δοκάρι στο 51’ σκόραρε δύο λεπτά αργότερα με σκαστό σουτ, μετά από ασίστ του Μόντριτς. 

Ο Ίνγκασον είδε αμέσως μετά τον Κάλινιτς να τον σταματά
μία φορά με το ένα χέρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση από την εκτέλεση του κόρνερ, το οριζόντιο δοκάρι, ήταν εκείνο που σημάδεψε ο σέντερ-μπακ της Ισλανδίας. Τελικά οι Ισλανδοί βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, σε παράβαση του Λόβρεν με το χέρι, με τον Γκίλφι Σίγκουρτσον να ισοφαρίζει. 

Από εκεί και μετά η Ισλανδία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε κάποια ευκαιρία, την επιθυμία της να πιέσει και έτσι στο 90ο λεπτό, αφού οι Κροάτες είχαν βρει χώρο, με τον Πέρισιτς έκαναν το 2-1, φτάνοντας στο απόλυτο στον όμιλο και παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τους «16» όπου θα βρουν τη Δανία μπροστά τους.

Πηγή: sport-fm

Πηγή: skai.gr