Πρόστιμα αλλά όχι αποκλεισμός για τους «αετούς» της Ελβετίας

Με πρόστιμα αλλά χωρίς αποκλεισμό από τους επόμενους αγώνες του Μουντιάλ τιμωρήθηκαν οι Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι, οι δύο ελβετοί ποδοσφαιριστές που πανηγύρισαν τα νικητήρια γκολ που πέτυχαν εναντίον της Σερβίας σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό της Αλβανίας.

Η FIFA επέβαλε πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (8.665 ευρώ) στον καθένα από τους δύο παίχτες, συν 5.000 φράγκα στον συμπαίχτη τους Στέφαν Λιχτστάινερ, ο οποίος μιμήθηκε την χειρονομία τους προς το τέλος της νίκης της Ελβετίας έναντι της Σερβίας με 2-1.

Τζάκα και Σακίρι κατάγονται από την αλβανική κοινότητα του Κοσόβου, όπου η βίαιη καταστολή του αλβανικού στοιχείου από τους Σέρβους κατέληξε σε επέμβαση του NATO το 1999. Το Κόσοβο αποσχίστηκε μονομερώς από την Σερβία το 2008, όμως η ανεξαρτησία του δεν αναγνωρίζεται από το Βελιγράδι.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο, 54.000 φράγκα, επιβλήθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, για προκλητικά πανό και για την εκτόξευση αντικειμένων.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Σερβίας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τιμωρήθηκαν επίσης με 5.000 φράγκα έκαστος για δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα, όταν κατηγόρησαν τόσον τον διαιτητή όσο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία για μεροληψία σε βάρος της ομάδας τους.

Η Ελβετία αγωνίζεται αύριο Τετάρτη με την Κόστα Ρίκα. Είναι δεύτερη στον όμιλό της, τον 5ο, με τέσσερις βαθμούς, όσους έχει και η πρώτη Βραζιλία.
Πηγή: skai.gr