Χρυσή η Κορακάκη στην πρώτη μέρα των Μεσογειακών Αγώνων (upd)

Ένα χρυσό μετάλλιο και τρία χάλκινα είναι ο έως τώρα απολογισμός της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η Άννα Κορακάκη κέρδισε την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων, συγκεντρώνοντας 240,2 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία ενώ τρίτη κατετάγη η Αιγύπτια Αφάντ Ελχοντχόντ.

Νωρίτερα, το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης έδινε στην Ελλάδα δύο χρυσά και ανέφερε πως η Καλλιόπη Αραούζου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 800 μέτρα κολύμβηση με ελεύθερο.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο πίνακας μεταλλίων αναθεωρήθηκε και στο πρόγραμμα διευκρινίστηκε πως υπάρχει και δεύτερη τελική σειρά στο αγώνισμα. Το βάθρο τελικά φαίνεται πως αποφασίστηκε βάσει των χρόνων των 13 συμμετεχουσών στις δύο σειρές, όπου ο Αραούζου κατετάγη ένατη με 8:50:51.

Η Ελλάδα ωστόσο ανέκαμψε στην συνέχεια, κερδίζοντας τρία χάλκινα μετάλλια στην κολύμβηση.

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε τρίτος στα 50 μέτρα ύπτιο και η Θεοδώρα Δράκου πήρε την ίδια θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες, ενώ η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα.
Πηγή: skai.gr