Άστρο Ντιέγκο Κόστα, οδηγεί την Ισπανία

Με ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πήγαινε να μαζέψει το κοντρόλ και έγινε πάνω του διπλή κόντρα από το διώξιμο του Ραμίν Ρεζαϊάν πάνω στα πόδια του φορ των «φούριας ρόχας», η Ισπανία πήρε τη νίκη και έπιασε την Πορτογαλία στην κορυφή του ομίλου με 4 πόντους και ακριβώς ίδια διαφορά τερμάτων. Έπαιξαν βασικοί οι Χατζισαφί, Καρίμ. Τελικός το Πορτογαλία-Ιράν για τον β’ όμιλο, λογικά πιο εύκολο οι Ισπανοί με το αποκλεισμένο Μαρόκο. Μπορούσε την ισοφάριση το Ιράν που είχε ευκαιρίες με τον Ταρεμί προς το φινάλε.


Το ματς

Το πρώτο μέρος δεν κύλησε όπως θα είχαν σκεφτεί οι Ισπανοί. Το Ιράν έχοντας παραχωρήσει τα δύο τρίτα του γηπέδου στους φούριας ρόχας κατάφερναν ν’ αναχαιτίζουν με σχετική ευκολία το passing game των Ισπανών με εξαίρεση ορισμένες φάσεις στις οποίες ο Νταβίδ Σίλβα χώθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, σαν κρυφός κυνηγός. Η κορυφαία στιγμή των «φούριας ρόχας» για το πρώτο μέρος ήταν ένα γυριστό σουτ του Νταβίδ Σίλβα, αφού η μπάλα έφτασε αυτόν ύστερα από κεφαλιά πάσα του Πικέ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία.

Επιθετικά οι Ιρανοί με εξαίρεση ορισμένες στημένες φάσεις, δεν μπόρεσα να εκδηλώσουν κάποια επιθετική προσπάθεια με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Ντε Χέα, με τους Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί να έχουν και σε αυτό το ματς θέση στη βασική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Μασούντ. Η δραστηριότητα των Ιρανών στο πρώτο μέρος ήταν πολύ περιορισμένη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς για την Ισπανία. Μόλις στο 49’ ο Πικέ δεν έπιασε γεμάτα την προβολή, έδιωξαν οι Ιρανοί και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουσκέτς έπιασε έναν «κεραυνό» για να υποχρεώσει τον Μπεϊραβάντ σε διπλή επέμβαση. Στο 53’ ήταν η σειρά του Καρίμ ν’ απειλήσει με ένα σουτ με το δεξί για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του τέρματος.

Τελικά στο 54’ με μεγάλη δόση τύχης, μετά από ωραία προσπάθεια του Ινιέστα, ο Ντιέγκο Κόστα πήγε να σουτάρει, ο Ρεζαϊάν πήγε να κόψει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στα πόδια του στράικερ των Ισπανών για να καταλήξει στα δίχτυα και γίνει το 1-0 για τους «φούριας ρόχας». Στο 61’ ο Εζατολαχί σημείωσε γκολ για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, αλλά δεν μέτρησε ορθώς, ως οφσάιντ.

Οι Ισπανοί είχαν μια έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ με τον Ράμος να σουτάρει, τον Πικέ να κάνει την προβολή και τον Ρεζαϊάν να προλαβαίνει τελευταία στιγμή, ενώ στο 75’ ο Ταρεμί δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά στην εστία. Ο ίδιος παίκτης είχε μεγάλη ευκαιρία και στο 82’ να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά η κεφαλιά του από σέντρα του Αμίρι ήταν άστοχη από καλή θέση.

Οι συνθέσεις:

Ιράν:Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69’ Μοχαμαντί), Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75’ Αλιρεζά), Αμίρι (86’ Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Ισπανία: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70’ Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80’ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89’ Ροντρίγκο), Σίλβα
Πηγή: Πηγή: Sport-fm.gr
TAGS: Ιράν