Κλείσιμο

Έκανε... προπόνηση η Ουρουγουάη και προκρίθηκε στους «16»

Σβηστά στους «16» η Ουρουγουάη!

Με πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Αίγυπτο, οι «σελέστε» επικράτησαν 1-0 της Σαουδικής Αραβίας, παίζοντας σε ρυθμούς προπόνησης και έγιναν μετά τη Ρωσία, η δεύτερη ομάδα που θα συνεχίσει στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σκόρερ που έκρινε και την αναμέτρηση ήταν ο Λουίς Σουάρες. Στην 100ή του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας, πέτυχε το 52ο του γκολ και ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, πιστοποιώντας ότι ανήκει στο... πάνθεον της ιστορίας του ποδοσφαίρου της χώρας.

Πλέον, η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, τη Δευτέρα (25/6) κόντρα στη Ρωσία θα παίξει με έπαθλο την 1η θέση ενώ η Σαουδική Αραβία αποκλείστηκε και τυπικά από την όποια διεκδίκηση, ψάχνοντας στο τελευταίο ματς τουλάχιστον ένα γκολ, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Ρωσία 6 (8-1)
2.Ουρουγουάη 6 (2-0)
3.Αίγυπτος 0 (1-4)
4.Σαουδική Αραβία 0 (0-6)

Το ματς

Δεν της ταιριάζει να ορίζει εκείνη τη μορφή ενός παιχνιδιού και για την Ουρουγουάη αυτό αποδείχθηκε ακόμα και κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Οι Ασιάτες από το 1’ της αναμέτρησης δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά να θέσουν σε παθητικό ρόλο τους Λατινοαμερικάνους, οι οποίοι προτίμησαν να ψάξουν τις ευκαιρίες τους μέσω αντεπιθέσεων.

Το θετικό, όμως, για τους Ουρουγουανούς ήταν ότι είχαν απέναντί τους μια ομάδα χαμηλού ποιοτικού επιπέδου, γεγονός που τους επέτρεψε να εκμεταλλευτούν το πρώτο τους τρανταχτό λάθος. Συγκεκριμένα, στο 23’ ο Σάντσες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αλοβάις έκανε μια τραγική έξοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Σουάρες να πλασάρει σε κενή εστία για τη διαμόρφωση του 1-0.

Θα περίμενε κανείς ότι η Ουρουγουάη θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στη συνέχεια του αγώνα την πιο ανοιχτή άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά δεν ήταν στις προθέσεις της κάτι τέτοιο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν συνέβη το παραμικρό, παρά μόνο κάποιες υποψίες ευκαιριών από τους Ασιάτες, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Μουσλέρα.

Η μορφή του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Σαουδική Αραβία ήθελε να σκοράρει, αλλά δεν μπορούσε ούτε καν να απειλήσει κόντρα στην σκληροτράχηλη μεσοαμυντική λειτουργία της Ουρουγουάης και από την άλλη μεριά, φαινόταν ότι οι Λατινοαμερικάνοι έκαναν αγγαρεία μέχρι να ολοκληρωθεί το ενενηντάλεπτο που θα σηματοδοτούσε και την πρόκριση στους «16».

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δημιουργηθεί μια αξιοπρεπής και ουσιαστική τελική προσπάθεια για τους Ουρουγουανούς έπρεπε να φτάσει το ματς στο 86', όταν ο Καβάνι εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην αμυντική γραμμή των Σαουδαράβων, έκανε το πλασέ, αλλά ο Αλοβάις κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα – Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες – Σάντσες (82’ Νάντες), Βεσίνο (59’ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ροντρίγκες (59’ Λαξάλ) – Σουάρες, Καβάνι

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις – Αλμπουράικ, Οσάμα, Αλί, Γιασέρ – Οταΐφ, Σαλμάν, Ταϊσέρ (44’ Χουσεΐν) – Χατάν (75’ Κανό), Σαλέμ, Φαχάντ (78’ Αλ Σαλάουι)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr