Η «αρκούδα» βρυχάται και τρομάζει!

Μπορεί κανείς να μην τους λογαριάζει ανάμεσα στα φαβορί, αλλά η Ρωσία και στο δεύτερο παιχνίδι της, δεν αστειεύτηκε και έκανε το δύο στα δύο με το 3-1 απέναντι στην Αίγυπτο του Σαλάχ, έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει από απόψε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Μέσα σε 15 λεπτά και από τη στιγμή που ο Φατί έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του από σουτ του Ζόμπνιν, οι οικοδεσπότες χτύπησαν στο 59’ με τον Τσερίσεφ και στο 62’ με τον Τζιούμπα για να καθαρίσουν ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Σαλάχ μείωσε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζόμπνιν.

Το ματς

Η ομάδα που ήθελε πάση θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα μπήκε με ένταση στο παιχνίδι της, αλλά αυτό προκάλεσε προβλήματα στους «φαραώ» στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου έμειναν εκτεθειμένοι στην άμυνα, σε ορισμένες στιγμές με τους Ρώσους πάντως να μην μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα κενά. Στο 6’ από εκτέλεση κόρνερ ο Ιγκνάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Ελ Σεναουί, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκολόβιν έκλεψε αλλά το σουτ του λίγο έξω από την περιοχή ήταν άστοχο.

Οι οικοδεσπότες επέμειναν πολύ με σουτ εκτός περιοχής, με τον Τσερίσεφ να έχει ένα ακόμα καλό στο 19’ , ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Τρεζεγκέ με μια προσωπική ενέργεια από αριστερά, είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια με σουτ που πέρασε μόλις άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, το ματς παιζόταν πολύ στο κέντρο, με μπόλικα λάθη και από τις δύο ομάδες.

Η Αίγυπτος πάντως με τον Σαλάχ ήταν εκείνη που είχε την καλύτερη στιγμή προς το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μόχσεν να αφήνει την μπάλα κάτω από τα πόδια, για να φτάσει στον Σαλάχ και εκείνος λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ακινφέεφ.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι οικοδεσπότες με αναπάντεχο τρόπο πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από απομάκρυνση του Ελ Σενάουι, η μπάλα έφτασε στον Ζόμπνιν που έκανε ένα περίεργο σκαστό σουτ, ο Φατί έβαλε την προβολή με λάθος τρόπο και με τα φάλτσα η μπάλα κατέληξε στην εστία της ομάδας του για να πάρουν προβάδισμα οι Ρώσοι.

Την ώρα που οι Αιγύπτιοι προσπαθούσαν να συνέλθουν, οι Ρώσοι λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, έβαλαν και το δεύτερο γκολ, με τον Τσερίσεφ. Ο παίκτης της Βιγιαρεάλ, μετά τον συνδυασμό τον Τζιούμπα, Σαμέντοφ και Φερνάντες και το κόψιμο της μπάλας στη γωνία της μικρής περιοχής, με πλασέ έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τζιούμπα κατάφερε και το τελειωτικό χτύπημα στην Αίγυπτο, αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος, πέρασε και τον Γκάμπρ και με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το 3-0 μέσα σε παραλήρημα στην Αγία Πετρούπολη. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με μια προσωπική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Ζόμπνιν και το αξιοποίησε ο ίδιος στο 73', χωρίς ωστόσο οι "φαραώ" να μπορέσουν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Οι συνθέσεις:

Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεβ - Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ (86’ Κουντριάσοφ) – Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι - Σαμέντοβ, Γκολοβίν, Τσερίσεβ (74’ Κουζιάεφ) – Τζιούμπα (79’ Σμολόφ)

Αίγυπτος (4-2-3-1): Ελ Σενάουι - Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σαφί - Χαμέντ, Ελνένι (64’ Ουάρντα) – Τρεζεγκέ (68’ Ραμαντάν), Σαΐντ, Σαλάχ – Μοχσέν (82’ Καχράμπα)
Πηγή: Πηγή: Sport-fm.gr