Πορτογαλία - Ισπανία: Μόνος του (ο Κριστιάνο) κι όλοι τους!

Έχει φανατικούς θαυμαστές, φανατικούς πολέμιους, αλλά στο τέλος της ημέρας ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει υπερπαίκτης και ταυτόχρονα το Α και το Ω της Πορτογαλίας.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μαγικός κόντρα στην Ισπανία - που φάνηκε να ξεπερνά με ομαλό τρόπο τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες - και με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 88’ χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του (3-3), τη στιγμή μάλιστα που νωρίτερα στο ματς της είχε δώσει δύο φορές το προβάδισμα στο παιχνίδι.

Ο 33χρονος μόλις στο 4’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε από τον Νάτσο ανοίγοντας το σκορ, αλλά ο καλύτερος παίκτης της Ισπανίας, ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε στο 24’. Ενώ το ματς έδειχνε να γέρνει προς τη «φούρια ρόχα», ο Κριστιάνο στο 44’ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, σε αυτό όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο η τραγική αντίδραση του Ντε Χέα που βρέθηκε σε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς στο 55’ ο Ντιέγκο Κόστα και πάλι και στο 58’ ο Νάτσο με μαγικό γκολ, έφεραν τούμπα το ματς για τους Ισπανούς, δείχνοντας ότι θα φτάσουν σε μια νίκη, που είχε μετατραπεί σε εύκολη υπόθεση, καθώς οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν ούτε να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία.

Τελικά, τη λύση έδωσε ο Κριστιάνο, αφού στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 3-3, πιστοποιώντας για ποιο λόγο θεωρείται (και είναι) από τους σπουδαιότερους παίκτες στα χρονικά του αθλήματος.

Πώς έπαιξαν

inner


Με τη γνώστη τακτική... Σάντος παρατάχθηκε η Πορτογαλία, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκουέδες να αποτελούν το δίδυμο των «ψευτοεννιαριών» στην επίθεση, τους Πέπε, Φόντε να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Μπερνάντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο και Μπρούνο Φερνάντες ήταν οι επιλογές από τα δεξιά στα αριστερά.

Στο ντεμπούτο του ο Φερνάντο Ιέρο, δεν προέβη σε σοκαριστικές αλλαγές, καθώς η μόνη διαφοροποίηση από όσα περίμεναν όλοι, ήταν η χρησιμοποίηση του Νάτσο στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του ανέτοιμου Καρβαχάλ και του Οντριοθόλα. Ο Κόκε βρέθηκε στο πλάι του Μπουσκέτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ινιέστα, Ίσκο και Σίλβα να βρίσκονται πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα.

Το ματς

Αν κάποιος περίμενε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι λόγω της παρουσίας του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Πορτογαλίας, αυτό τελικά δεν συνέβη, αφού στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις στο 3’ κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι από την ανατροπή του Νάτσο εντός περιοχής και ένα λεπτό αργότερα δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ.

Αυτομάτως, η ούτως ή άλλως μπερδεμένη Ισπανία μετά τα όσα έχουν συμβεί στο εσωτερικό της, αναγκάστηκε να μπει βίαια στις συνθήκες του παιχνιδιού, καλούμενη να βρει ένα γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης. Μόλις στο 10’ ο Ντιέγκο Κόστα, βρήκε τον Νταβίντ Σίλβα, αλλά το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή, πέρασε εκτός, ωστόσο στο 24’ ο δυναμικός σέντερ-φορ της Ατλέτικο και πρώην της Τσέλσι, έδωσε τη λύση. Έπειτα από μια διεκδίκηση με τον Πέπε πήρε την μπάλα, «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και συγκεκριμένα τον Φόντε και με ωραίο δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: sport-fm.gr