Γκόντας στη «Δίκη»: «Αποφάσεις-καταπέλτης για ΚΕΔ/ΕΟΚ»

Για τον μη ορισμό του ίδιου και των υπόλοιπων διαιτητών της Euroleague από πλευράς της ΚΕΔ/ΕΟΚ μίλησε ο διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας, στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ». 

Ο έμπειρος ρέφερι έκανε λόγο για αποφάσεις-καταπέλτη κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ από πλευράς ΑΣΕΑΔ και μάλιστα σε διπλή προσφυγή που κατατέθηκε, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αποφάσισε να «κόψει» τον ίδιο και τους άλλους τρεις διαιτητές. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Από το 2000 που υπάρχει η Ευρωλίγκα υπάρχει μια σχέση αγάπης και μίσους με τη FIBA. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία νέα κόντρα, με αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βασιλακόπουλος να αποφασίσει ότι οι 4 διαιτητές της Ευρωλίγκα, που είμαστε πάρα πολύ καλοί διαιτητές - οι ορισμοί της FIBA σε πανευρωπαϊκά και ολυμπιακά τουρνουά το αποδεικνύουν – να μας βγάλει από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της ΚΕΔ. 

Την πρώτη χρονιά δεν αντιδράσαμε γιατί θέλαμε να δούμε πού θα φτάσει η κατάσταση της FIBA με την Ευρωλίγα, είχαμε όμως ενημερώσει από το καλοκαίρι στα τεστ διαιτητών, ότι αν δεν οριστούμε μέχρι τη 2η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ και αυτό για να βρεθεί μια λύση και όχι να προκαλέσουμε κάποια ρήξη. Προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και ως απάντηση η Ομοσπονδία μας τιμώρησε με 60 μέρες αποκλεισμό. Για αυτό το λόγο κάναμε και δεύτερη προσφυγή. Και στις δύο προσφυγές δικαιωθήκαμε. 

Οι αποφάσεις ήταν “καταπέλτης” για την ελληνική ομοσπονδία. Υπάρχει μια παλιότερη απόφαση από Εφετείο, που ένα παλιός συνάδελφος, ο Νίκος Αγαδάκος, που ήταν διεθνής διαιτητής και η ΚΕΔ με τη συμμετοχή του κ. Συμεωνίδη μάλιστα τον όριζε σε παιχνίδια Α2. Το Εφετείο είχε τελεσιδικήσει, ότι η ΚΕΔ δεν μπορεί να αποφασίζει ότι ένας διεθνής διαιτητής δεν ανήκει στην ανώτερη κατηγορία και να παίζει παιχνίδια κατώτερης κατηγορίας. 

Το ΑΣΕΑΔ στην απόφασή του λέει ότι οι διαιτητές πρέπει να ορίζονται σε παιχνίδια βάσει της αξίας τους και η αξία μας βάσει FIBA είναι να διαιτητεύουμε στα πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακά τουρνουά».

Πηγή: sport-fm

Πηγή: skai.gr