Η Ρεάλ λύγισε την Λίβερπουλ και κέρδισε για 3η χρονιά το Champions League

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη συναπτή χρονιά και 13η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, αφότου επικράτησε στον τελικό του Κιέβου της Λίβερπουλ με 3-1.

Καθοριστικής σημασίας στην έκβαση του αγώνα αποδείχτηκαν δύο μεγάλα λάθη στα οποία υπέπεσε ο νεαρός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Λορίς Κάριους, ο οποίος στο 51o και στο 83o λεπτό ουσιαστικά δώρισε δύο γκολ στην «Βασίλισσα».

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Καρίμ Μενζεμά, ο οποίος με προβολή έσπρωξε στα δίχτυα λάθος πάσα που επιχείρησε ο Κάριους μπροστά από το τέρμα του. Οι «κόκκινοι» ωστόσο κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μανέ.

Η συνέχεια ανήκε στην «χρυσή» αλλαγή της Ρεάλ, τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος στο 64', με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους μαδριλένους. Ο Ουαλός έγραψε το τελικό σκορ με μακρινό σουτ, μετά από δεύτερο μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.





Ένα ακόμα πλήγμα για τους «κόκκινους» ήταν η απώλεια του πιο δημιουργικού παίχτη τους στην επίθεση, του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος εγκατέλειψε κλαίγοντας τον μεγάλο τελικό στο 31' λόγω τραυματισμού στον ώμο. Και η Ρεάλ πάντως υπέστη μια σημαντική απώλεια, καθότι, στο 37' έχασε από τραυματισμό τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Ανεξάρτητα από τα προβλήματα της Λίβερπουλ όμως, η Ρεάλ επέβαλε τον δικό της τρόπο παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε σημειώθηκαν όλα τα τέρματα.

Οι παίχτες της «Βασίλισσας» είχαν κατοχή της μπάλας το 62% του χρόνου και αντάλλαξαν 578 πάσες, παίζοντας υπομονετικό ποδόσφαιρο και πολλές φορές κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αμυντική δομή της Λίβερπουλ.



Αργό ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον τελικό νωθρά, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη. Το πρώτο εικοσάλεπτο η Λίβερπουλ φάνηκε να είναι πιο επιθετική, προσπαθώντας να πλησιάσει την περιοχή του Κέιλορ Νάβας, χωρίς όμως να μπορεί να επιδείξει κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Η Ρεάλ από την πλευρά της έμοιαζε απροσδόκητα νευρική, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με την ίδια σύνθεση που κέρδισε το περσινό τρόπαιο.

Ο τραυματισμός του Σαλά έκαμψε την επιθετικότητα της Λίβερπουλ και το παιχνίδι έγινε σταδιακά πιο ισορροπημένο, με τους παίχτες του Γιούργκεν Κλοπ να υποχωρούν και να αμύνονται υπομονετικά, καιροφυλακτώντας για να κλέψουν την μπάλα σε απρόσεχτες ενέργειες των μαδριλένων.

Πιο αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήλθε πέντε λεπτά πριν την διακοπή όταν γκολ του Μπενζεμά που θα έδινε το προβάδισμα στην Ρεάλ σε κρίσιμο χρονικό σημείο ακυρώθηκε λόγω οφ-σάιντ.

Ένα γκολ ποίημα, δύο τραγικά λάθη

Η εικόνα στο δεύτερο ήμισυ ήταν σαφώς διαφορετική, με την Ρεάλ να γίνεται όλο και πιο επιθετική. Οι Ισπανοί έδειξαν τα «δόντια» τους από το 48', όταν σουτ του Ίσκο κατέληξε στο δοκάρι.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 51ο λεπτό όταν ο 23χρονος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, ο Κάριους, προσπάθησε απρόσεχτα να μεταβιβάσει την μπάλα με το χέρι σε έναν από τους αμυντικούς του. Ο Μπενζεμά προέταξε το πόδι του, παρενέβη στην πάσα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ έμοιαζε καταδικασμένη, όμως οι παίχτες του Κλοπ πείσμωσαν και κόντρα στην ροή του αγώνα κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μανέ, μακράν ο πιο δραστήριος παίχτης των «κόκκινων» αξιοποίησε την εναέρια κυριαρχία του συμπαίχτη του Λόρβεν μετά από εκτέλεση κόρνερ και με προβολή έγραψε το 1-1.

Το γκολ της Λίβερπουλ «πάγωσε» τους οπαδούς της Ρεάλ, όμως στον αγωνιστικό χώρο οι μαδριλένοι απέδειξαν ότι είναι μια πολύπειρη ομάδα που δεν αγχώνεται εύκολα.

Η Ρεάλ αύξησε εκ νέου την πίεση και στο 64', με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, ο Μπέιλ έδωσε οριστικά το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα, κι ενώ είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα!

Η Λίβερπουλ προσπάθησε εκ νέου να αντιδράσει και στο 70' ο Μανέ και πάλι χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας με πολύ δυνατό συρτό σουτ.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να προσπαθούν, όμως η Ρεάλ είχε πιο καθαρές ευκαιρίες. Στο 82' ο Κάριους απέκρουσε βολέ του Μπενζεμά μετά από σέντρα του Μπέιλ, όμως η μπάλα επιφύλασσε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι για τον νεαρό τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό αργότερα μπερδεύτηκε στην απόκρουση μακρινού σουτ το Μπέιλ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λίβερπουλ ουσιαστικά εγκατέλειψε μετά το 3-1, και ο τελικός έληξε με την Ρεάλ να κατακτά το τρίτο Champions League σε ισάριθμες χρονιές.




Πηγή: skai.gr