Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του NBA εξελέγη για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης

Μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας στο NBA ψηφίστηκε, για δεύτερο συναπτό έτος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 23χρονος έλληνας αστέρας συγκέντρωσε 354 βαθμούς στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών καλύτερων πεντάδων (All-NBA Teams), καταλαμβάνοντας την έκτη θέση ανάμεσα στους 15 αθλητές που επελέγησαν.

Στην κορυφαία πεντάδα
ψηφίστηκαν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Κλίβελαντ Καβαλιέρς, ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς, ο Άνθονι Ντέιβις των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης, Ο Ντέιμιεν Λίλαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς και ο Κέβιν Ντουράντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Οι Τζέιμς και Χάρντεν ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους δημοσιογράφους στην κορυφαία πεντάδα, συγκεντρώνοντας 500 βαθμούς, που είναι το μέγιστο δυνατό. Ο Ντουράντ, που ήταν ο πιο «κοντινός» στον Αντετοκούνμπο, απέσπασε 426 βαθμούς.

Χάρντεν, Τζέιμς και Ντέιβις είναι οι τρεις φιναλίστ και για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη της φετινής κανονικής περιόδου. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου.

Πρόκειται για την δωδέκατη φορά σε διάστημα δεκαπέντε ετών που ο Τζέιμς εκλέγεται στην πρώτη πεντάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, που συνιστά ρεκόρ. Κόμπι Μπράιντ και Καρλ Μαλόουν έχουν 11 χρίσματα.

Στην δεύτερη πεντάδα, μαζί με τον Γιάννη, βρίσκονται ο πολυτιμότερος παίχτης της περσινής κανονικής περιόδου, Ράσελ Γουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι), ο Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια), ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ (Σαν Αντόνιο) και ο ΝτεΜαρ Ντερόζαν (Τορόντο).

Την τρίτη πεντάδα αποτελούν οι Στεφ Κάρι των Γουόριορς, ο Βίκτορ Ολαντίπο των Ιντιάνα Πέισερς, οι Καρλ-Άνθονι Τάουνς και Τζίμι Μπάτλερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ο Πολ Τζορτζ.
Πηγή: skai.gr