Εισαγγελική παρέμβαση για ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ. και security - Διερευνώνται τρία αδικήματα

Οι πλημμέλειες και οι παραλείψεις του τελικό του Κυπέλλου και οδήγησαν σε βιαιότητες, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου διερευνά τρία αδικήματα για τα μέτρα τάξης, την ΕΠΟ και την ιδιωτική ασφάλεια του ΟΑΚΑ. 

Η προκαταρκτική διενεργείται με βάση το γεγονός ότι επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των θεατών και παρόλα αυτά μέσα στο στάδιο πέρασαν πλήθος πιστολιών με φωτοβολίδες ευθείας βολής και βεγγαλικά. 

Διερευνάται το αδίκημα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια παραλείψεως για τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν απέτρεψαν την είσοδο τέτοιων αντικειμένων που θα προκάλεσαν ζημίες. Μάλιστα θα διακριβωθεί από τις κάμερες ασφαλείας αν και κατά πόσο έγινε σωματικός έλεγχος των φιλάθλων. 

Η Εισαγγελία διερευνά το αδίκημα της απιστίας για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία παρότι γνώριζε πολύ νωρίτερα ότι ο τελικός θα διεξαχθεί το προηγούμενο Σάββατο, υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία security μόλις την προηγούμενη Τετάρτη. 

Μάλιστα η εταιρία που κέρδισε τον πρόχειρο διαγωνισμό με επιστολή της στην ΕΠΟ σημείωνε ότι ο χρόνος της ανάθεσης της φύλαξης του ΟΑΚΑ δεν είναι επαρκής. Παράλληλα διερευνάται το αδίκημα της απάτης.

ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ


Με βάση τις εκθέσεις των τριών παρατηρητών του αγώνα, οι δύο φιναλίστ του τελικού δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών. Όμως η έκθεση της Αστυνομίας είναι εκείνη που θα κρίνει αν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου – Γιώργος Λαΐνης ασκήσουν δίωξη. Μάλιστα οι δύο εισαγγελέίς μαζί με τον συνάδελφό τους Σωτήρη Μπουγιούκο ήταν στο γήπεδο. Οι παρατηρητές Κώστας Ντάσιος (Αχαΐας), Θωμάς Κάρτσακλας (Πρέβεζας) και Αντώνης Φωτεινός (Κυκλάδων) δεν αναφέρουν στην έκθεσή τους τα φλεγόμενα και σπασμένα καθίσματα και δίνουν πολύ μικρή διάσταση στις συμπλοκές οπαδών – αστυνομικών εντός του ΟΑΚΑ. Αναφέρονται σε ρίψεις φωτοβολίδων «τύπου στυλό» και σημειώνουν το επεισόδιο στους δύο πάγκους μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, το οποίο έχει γράψει στο φύλλο αγώνα και ο διαιτητής Μπορμπαλάν. Οι τρεις παρατηρητές αναμένεται να κληθούν από τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ Αλκιβιάδη  Φερεσίδη για ελλιπή έκθεση
Πηγή: skai.gr