La Liga: Έχασε το αήττητο η Μπαρτσελόνα

Χάλασε σε μια νύχτα ό,τι έχτιζε από το ξεκίνημα της σεζόν η Μπαρτσελόνα! 

Με άμυνα παιδική χαρά, οι μπλαουγκράνα (ελλείψει Μέσι) έχασαν από τη Λεβάντε με σκορ 5-4(!) και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το τέλος, μην έχοντας πλέον τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν έναν ιστορικό τίτλο. 

Οι Καταλανοί βρέθηκαν πίσω με... 5-1 στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ 20' πριν το φινάλε, ωστόσο δεν βρήκαν το πολυπόθητο... χρυσό τέρμα για να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρό τους. 

Τα αμυντικά προβλήματα των «μπλαουγκράνα» έκαναν... μπαμ με το καλημέρα. Γι' αυτό στο 9' Μπόατενγκ τους τιμώρησε με προβολή από κοντά, γι' αυτό και στο 30' τους έβαλε ακόμα περισσότερο στα σχοινιά, μετά από ακόμα χειρότερη ανασταλτική αντίδραση των φιλοξενούμενων... Το γκολ του Κουτίνιο στο 38' κράτησε όρθια την ελπίδα για τους πρωταθλητές Ισπανίας, όμως, το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη ήταν καταστροφικό... 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους(!), ο Μπάρντι έγραψε το 3-1, στο... καπάκι (49') ο Μπόατενγκ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ, ενώ στο 56' «χτύπησε» ξανά ο Μπάρντι, διαμορφώνοντας το... απίστευτο 5-1, απόρροια της τραγικής κατάστασης στα μετόπισθεν της Μπάρτσα... 

Ακόμα κι εκεί, όμως, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν έδειξαν διάθεση να παραδοθούν και διεκδίκησαν να σώσουν ό,τι σωζόταν. Μόνο που δεν σώθηκε, τελικά, το αήττητο... Διότι μπορεί ο Κουτίνιο να βρήκε δίχτυα δις (59', 64'), μπορεί ο Σουάρες από την άσπρη βούλα στο 71' να μείωσε σε 5-4, μπορεί θεωρητικά να απέμενε αρκετός χρόνος, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια άλλη μεγάλη φάση και μοιραία υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, στο χειρότερο σημείο.

πηγή: sport-fm

Πηγή: skai.gr