Φιλικό ματς της Μπαρτσελόνα στη Νότια Αφρική για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μαντέλα

Η Μπαρτσελόνα θα παίξει σε φιλικό ματς κόντρας στην πρωταθλήτρια Νότιας Αφρικής Μαμελόντι Σάνταουνς ΦΚ, στις 16 Μαΐου στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο FNB, γνωστό παλαιότερα και ως «Soccer City stadium», στο οποίο η Ισπανία το 2010 κατάκτησε το Μουντιάλ, έχοντας στη σύνθεσή της τους διεθνείς παίκτες της Μπαρτσελόνα, Γεράρδ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς και τον αρχηγό Άντρες Ινιέστα, που σημείωσε το γκολ της νίκης στον τελικό με την Ολλανδία.

«Η Μπαρτσελόνα εκδήλωνε πάντα το θαυμασμό της για τον Νέλσον Μαντέλα, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ο οποίος έπειτα από 27 χρόνια φυλάκισης έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής μετά το Απαρτχάιντ, από το 1994 έως το 1999»αναφέρεται στην ανακοίνωση του καταλανικού συλλόγου.
Και προστίθεται: «Ο Μαντέλα εκπροσώπησε τον αγώνα για ελευθερία και ισότητα στη χώρα και διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην ενοποίηση της φυλετικά διαιρεμένης κοινωνίας. Είναι ακριβώς αυτό το είδος πνεύματος το οποίο εκφράζει την Μπαρτσελόνα».

Ο φιλικός θα γίνει στο ενδιάμεσο των δύο τελευταίων αγώνων πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα, αφού στις 13 Μαΐου παίζει εκτός με την Λεβάντε και στις 20 Μαΐου εντός με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. 
Πηγή: skai.gr