Σάκοτα: Σε κάποιες στιγμές κανένας δεν μας πίστευε

Περήφανος με τη φετινή πορεία της ΑΕΚ, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Basketball Champions League ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα. 

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Όλοι μαζί καταφέραμε κάτι ξεχωριστό που θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ. Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή μέχρι τον τίτλο. Σε κάποιες στιγμές κανένας δεν μας πίστευε. Όταν φτάνεις στο Final 4 και όλοι πιστεύουν, υπάρχει πίεση. Κερδίσαμε καλές ομάδες, σήμερα κερδίσαμε ίσως την καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση και αυτό δείχνει ότι αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα. 

Ερωτηθείς αν ένιωσε πως και ο κόσμος έβαλε κάποια μεγάλα καλάθια, απάντησε: «Σίγουρα, γι’ αυτούς παίζουμε άλλωστε. Δεν υπάρχει λόγος να παίξεις μπροστά σε 1.000 άτομα τέτοια ματς. Η προσπάθεια ήταν ακόμη μεγαλύτερη από ένα απλό παιχνίδι και πολλές φορές αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση να πάρεις ένα μεγάλο σουτ και να σκοράρεις και για τον κόσμο
». 

Όσο για τον επόμενο στόχο που θέλει να κατακτήσει με την ΑΕΚ μετά από πρωτάθλημα (το 2002), Κύπελλο και Ευρωπαϊκό; «Όλοι δουλεύουν για αποτελέσματα και τίτλους, αλλά κανένας δεν αναγνωρίζει όταν δουλεύεις καθημερινά, βλέπεις παίκτες κλπ. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Σημασία έχει να φτιάξεις μια ομάδα και κάθε φορά να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Δεν μπορείς να παίρνεις συνέχεια τίτλους». 

Σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει πως οι παίκτες του διαλέγουν παιχνίδια: «Ήταν προφανές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν πως δεν είμαστε ομάδα που θα παίζει πάντα στο μέγιστο. Είχαμε πολλά ταξίδια και δύσκολα ματς στην προετοιμασία. Δεν είναι ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε κάποια ματς, απλά δεν μπορούσαμε λόγω ενέργειας. Καταλάβαμε ότι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε και τα δώσαμε όλα στο Final 4».

Πηγή: sport-fm

Πηγή: skai.gr