9.500 αθλητές μαζικού αθλητισμού σε πολιτεία: Μην ψαρεύετε σε θολά νερά

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη απευθύνει η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΑΜ-Υ), η οποία έχει στις τάξεις της 79 Αθλητικούς Συλλόγους με περισσότερους από 9.500 αθλητές.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ.Βασιλειάδη ότι αγνοεί τις δράσεις «αθλητισμού για όλους», επιλέγοντας «θέματα περισσότερο εμπορικά και δημοφιλή», αρνείται να αναγνωρίσει την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, επιλέγοντας να συνδιαλέγεται με μεμονωμένους συλλόγους («και ο νοών νοείτω»), «ψαρεύει σε θολά νερά, συνεχίζοντας πρακτικές που έχουν αποτύχει παταγωδώς», ενώ τον καλεί «να αφήσετε στην άκρη τις συμβουλές ανθρώπων και οργανισμών, που δεν έχουν σαν προτεραιότητα το καλό του αθλητισμού» και να μη θεωρεί ως αδυναμία το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι αθλητές της Ομοσπονδίας δεν έχουν βγει δημοσίως να υπερασπιστούν τα αιτήματα τους.

Ολόκληρη η επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), ιδρύθηκε το 2006 κι αναγνωρίστηκε νομικά από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής πολιτείας το 2007. Όπως σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει εγγράφως στις τάξεις της έχει 78 Συλλόγους και περισσότερους από 9.500 αθλητές.

Από την Ομοσπονδία μας και τους Συλλόγους της διοργανώνονται περισσότεροι από 500 αγώνες σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του αθλητισμού για όλους.
Με την διοργάνωση των αγώνων, παράλληλα με την καλλιέργεια του αθλητισμού, ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό αφού:
• Φωτίζουμε την ιστορική σημασία των μνημείων της χώρας μας.
• Αναδεικνύουμε και φέρνουμε σε επαφή τον κόσμο με την ομορφιά των διαφόρων περιοχών του τόπου μας.

Παράλληλα είμαστε ο κύριος τροφοδότης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και Βασικός μοχλός της ανάπτυξής του.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού για Όλους UESpT όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού για Όλους FISpT. Τόσο η UESpT όσο και η FISpT είναι μέλη της IOC (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

Ενθυμούμαστε πολύ καλά ότι η παράταξη, την οποία εκπροσωπείτε, δήλωνε πρόσφατα πως θα έχει σαν προτεραιότητα της τον Αθλητισμό για Όλους. Τελικά, στην πραγματικότητα το Υπουργείο σας ασχολείται, κυρίως, μ’ άλλα θέματα περισσότερο εμπορικά και δημοφιλή.
Παρ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί τόσο σε εσάς όσο και στους προκατόχους σας άπειρα αιτήματα, αρνείστε με σθένος την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ για την Ελλάδα.

Υπάρχει λοιπόν μια ομοσπονδία έτοιμη που καλύπτει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό, με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Η επίσημη πολιτεία που θέλει την ανάπτυξη του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού, θα έπρεπε να έχει ήδη εκμεταλλευτεί τον έτοιμο αυτό οργανισμό και να μην ψαρεύει σε θολά νερά συνεχίζοντας πρακτικές που έχουν αποτύχει παταγωδώς όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό για όλους, ποιος γνωρίζει τα προβλήματα του και ποιος είναι σε θέση να προωθήσει λύσεις. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καλέσει ποτέ τον κόσμο να υπερασπιστεί δυναμικά τα δίκαια αιτήματα της ομοσπονδίας του.
Θα θέλαμε την στάση μας αυτή να την βάλετε στη σωστή της βάση και να μην την θεωρήσετε αδυναμία.

Επίσης παρά τα επανειλημμένα αιτήματα δεν κατέστη δυνατόν να βρείτε τον χρόνο να συναντήσετε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας του αθλητισμού για όλους την στιγμή που βρίσκετε χρόνο να συναντήσετε ακόμη και μεμονωμένους Συλλόγους, οι οποίοι ανήκουν στην ο ομοσπονδία μας και ο νοών νοείτω.

Σας καλούμε να αφήσετε στην άκρη τις συμβουλές ανθρώπων και οργανισμών, που δεν έχουν σαν προτεραιότητα το καλό του αθλητισμού.

Επομένως, θεωρείται επιτακτική ανάγκη να καλέσετε άμεσα σε συνάντηση το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και να δώσετε λύση, στο χρόνιο τελικά αυτό πρόβλημα.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ
Ο Πρόεδρος, Νίκος Γούλας
Ο Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Διαμαντής» 

Πηγή: Skai.gr