Euroleague: «Έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού η Ζαλγκίρις

Ο Σπανούλης έκανε μεγάλη εμφάνιση στέλνοντας το ματς στην παράταση (72-72 κ.α.), αλλά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 87-78 από τη Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους στο ΣΕΦ και έτσι το πλεονέκτημα στα playoffs πήγε στους Λιθουανούς. 

Αν και είχαν διαφορές ασφαλείας οι Πειραιώτες στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι τους «πόνεσαν» με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και τα μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, όταν η μπάλα «έκαιγε», με αποτέλεσμα να τις ανατρέπουν. Στο έξτρα πεντάλεπτο, η ομάδα του Σάρας ήταν πιο φρέσκια απέναντι σε έναν «σκασμένο» Ολυμπιακό και έτσι πήρε το «διπλό». 

Ο αρχηγός τελείωσε το ματς με 25 πόντους και 9 ασίστ, με τον Πρίντεζη –επηρεασμένο από την απραξία- να πετυχαίνει 12 και τον Παπαπέτρου 11. Φανερά ανέτοιμοι και οι άλλοι δύο τραυματίες Τιλί και Στρέλνιεκς, ενώ για άλλη μία φορά έκανε… μπαμ η τεράστια απουσία του Παπανικολάου. Μάλιστα, με ενοχλήσεις στο γόνατο, από το πρώτο δεκάλεπτο, έπαιζε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. 

Από τη Ζαλγκίρις, κορυφαίοι ήταν οι Ντέιβις και Πάνγκος με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, με τον Μιλάκνις να έχει 16, και να πετυχαίνει μεγάλα σουτ σε καθοριστικά σημεία.

Πηγή: sport-fm

Πηγή: skai.gr