Κλείσιμο

Europa League: Στο ρελαντί Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Άρσεναλ «τιμώρησε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το… θράσος της να ισοφαρίσει γρήγορα το γκολ του Ραμσεϊ (9') για το 1-0, και με το εμφατικό 4-1 μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Ρωσίας, για τα ημιτελικά του Europa League.

Στο πρώτο 45λεπτο, οι «κανονιέρηδες» ήταν καταιγιστικοί, πετυχαίνοντας τρομερά γκολ. 

Από συνεργασία, που, πραγματικά, θύμισε… παλιά Άρσεναλ, έφτασε η μπάλα στον Ράμσεϊ για το 1-0 με τον Γκολόβιν, ωστόσο, να «ζωγραφίζει» το 1-1, έξι λεπτά αργότερα, με εκτέλεση φάουλ… αριστούργημα! 

Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή Εζίλ) του Λακαζέτ, στο 23'. Στο 28', έπειτα από νέα, τρομερή συνεργασία και άψογη μπαλιά του Εζίλ, ο Ράμσεϊ πετάχτηκε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων και με εναέριο τακουνάκι «κρέμασε» τον Ακινφέεφ. Μία γκολάρα σκέτη… αλητεία από τον 27χρονο Ουαλό, που, στη μέρα του, δεν υπάρχουν αυτά που μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο… 

Στο 35' και πριν προλάβει να… συνέλθει η ΤΣΣΚΑ, ο Λακαζέτ «ζήλεψε» τον Ράμσεϊ, διπλασίασε και αυτός τα τέρματά του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa League και ουσιαστικά είναι με το ένα... πόδι στον ημιτελικό. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μόλις από το 1' έδειξε ποιος είναι το αφεντικό, αφού έπειτα από τραγικό λάθος των φιλοξενούμενων, ο Ντιέγκο Κόστα έδωσε έτοιμο γκολ στον Κόκε που με πλασέ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0. 

Στο 13' η Σπόρτινγκ απείλησε, αλλά η κεφαλιά του Ντοστ πέρασε άουτ ενώ στο 32' ο Ζέλσον Μάρτινς νικήθηκε από τον Όμπλακ σε φάση τετ-α-τετ. 

Μετά την απώλεια των χαμένων ευκαιριών, ήρθε η τιμωρία των Μαδριλένων. Ο Ματιέ έκανε ένα τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του και ο Γκριεζμάν με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, θέτοντας πολύ γερές βάσεις νίκης-πρόκρισης. 

Στην πρώτη της ήττα μετά από 35 αγώνες (είχε να χάσει από τον Αύγουστο του 2017) υποχρέωσε την Σάλτσμπουργκ η Λάτσιο. Στο «Ολίμπικο» οι «λατσιάλι» επιβλήθηκαν με 4-2 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για να βρεθούν στους «4» του θεσμού.  

Η πρώτη μεταξύ τους ευρωπαϊκή «σύγκρουση» βρήκε τη Λειψία να επικρατεί με 1-0 της Μαρσέιγ επί γερμανικού εδάφους. Βασικός ξεκίνησε με τους Γάλλους ο Μήτρογλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 80΄ από τον Ζερμέν. 

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Λειψία-Μαρσέιγ 1-0 (45΄+1 Βέρνερ)
Αρσεναλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  4-1 (9΄,28΄ Ράμσεϊ, 23΄πεν,35΄ Λακαζέτ - 15΄ Γκολοβίν)
Α τλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0 (1΄ Κόκε, 40΄ Γκριεζμάν)
Λάτσιο-Σάλτσμπουργκ 4-2 (8΄ Λούλιτς, 49΄ Παρόλο, 74΄ Άντερσον, 76΄ Ιμόμπιλε  - 30΄πεν. Μπερίσα, 71΄ Μιναμίνο)
Πηγή: skai.gr