Βαρύτατο το κατηγορητήριο για ΠΑΟΚ, Σαββίδη, Μίχελ

Σε απολογία για την προσεχή Παρασκευή κλήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της, Ιβάν Σαββίδης και ο τεχνικός διευθυντής, Λούμπος Μίχελ.

Το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς αν ο ΠΑΟΚ κριθεί υπαίτιος της διακοπής του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τότε απειλείται με μηδενισμό και κατακύρωση του αγώνα στην ΑΕΚ, αφαίρεση βαθμών από το τρέχον αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα καθώς και χρηματικό πρόστιμο.

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ απειλούνται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από 3 έως 5 χρόνια, ενώ για τις κλήσεις των παραγόντων της, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει με επιπλέον αφαίρεση βαθμών.

Βάσει του κατηγορητηρίου η ΑΕΚ δεν θεωρείται υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα, ωστόσο κλήθηκε λόγω της ένστασης που υπέβαλλε σε βάρος της ο ΠΑΟΚ για αντικανονική διακοπή του αγώνα.

Η εκδίκαση θα γίνει την Παρασκευή 16/3 στις 10:30. 

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πηγή: skai.gr