Κατηγορώ κατά Σαββίδη και απoπομπή ΠΑΟΚ από τους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους

Με ένα σκληρότατο «κατηγορώ» για τη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη, η ΕCA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων) ανακοίνωσε την Τετάρτη την -άμεση- αναστολή της ιδιότητας του ΠΑΟΚ ως μέλος της Ομοσπονδίας, καταφέροντας έτσι ένα βαρύτατο πλήγμα στο κύρος του ιστορικού συλλόγου.

Δικαιολογώντας την αποπομπή, η ECA καυτηριάζει τη συμπεριφορά του Σαββίδη, λέγοντας ότι χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει για την προστασία της ακεραιότητας και της κανονικότητας των διοργανώσεων και των αγώνων καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στις οποίες βασίζεται το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) μέσω του εκπροσώπου της Μπιόρν Βασάλο απάντησε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ότι έρχεται άμεσα στην Αθήνα Επιτροπή της για συζητήσεις και επίλυση των προβλημάτων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, η FIFA θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΟ. 

Το βράδυ της Τρίτης, και ενώ έχει παρέλθει πλέον το αυτόφωρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε την εμφάνιση του. Σε φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram απεικονίζεται σε συνάντηση με παίκτες του ΠΑΟΚ και το γιο του, με τίτλο "Όλοι μαζί μια οικογένεια". 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας, τα οποία συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του κόσμου και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου. 

Έως αύριο Τετάρτη αναμένονται οι κλήσεις σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής, με τη θέση του ΠΑΟΚ να είναι δυσχερέστατη, και το δικέφαλο του Βορρά να απειλείται με βαριές ποινές. 


Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της Κυριακής στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή του δήλωση απολογείται για τη συμπεριφορά του την οποία αποκαλεί συναισθηματική αντίδρασηκαι αποδίδει στην προστασία των οπαδών του ΠΑΟΚ «…από προβοκάτσιες–συμπλοκές–ανθρώπινα θύματα». 

Η ανακοίνωση της ECA


«Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος με ένα όπλο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Superleague μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

»Υπό το πρίσμα αυτό, και σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕCA, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ECA αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, τον ΠΑΟΚ από μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων

»Η ΕCA υπάρχει για την προστασία της ακεραιότητας και της κανονικότητας των διοργανώσεων και των αγώνων καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στις οποίες βασίζεται το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

»Η αναστολή παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης και θα κοινοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση του Συνεδρίου στη Ρώμη στις 27 Μαρτίου 2018».

Πηγή: skai.gr