Κλείσιμο

Ιράν: Σε φωτιά στον κινητήρα οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους

Από φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε η συντριβή του τουρκικού αεροσκάφους στο δυτικό Ιράν, που ξέσπασε στον κινητήρα του, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. 

Το ιρανικό πρακτορείο ISNA, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, ανέφερε ότι το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες. 

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV broadcaster, 11 άνθρωποι μεταξύ αυτών 8 επιβάτες και 3μελές πλήρωμα, επέβαιναν στο αεροσκάφος Bombardier CL60, το οποίο κατέπεσε στην επαρχία Τσαχαρμαχάλ και Μπαχτιαρί, ενώ είχε απογειωθεί από την πόλη Σαρτζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
 
Επιβαίνουσες ήταν η 28χρονη κόρη επιφανούς Τούρκου επιχειρηματία,  Χουσεϊν Μπασαράν, Μίνα, και φίλες της, που επέστρεφαν στην Τουρκία έπειτα από πάρτι στο Ντουμπάι, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Οι 8 νεαρές γυναίκες είχαν αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία όπου ποζάρουν όλες μαζί χαμογελαστές, ενώ διασκεδάζουν στο Ντουμπάι. Μετά την είδηση του δυστυχήματος, αναρτήθηκαν περισσότερα από 7000 σχόλια κάτω από την φωτογραφία.

Το αεροσκάφος ήταν ιδιοκτησίας της Basaran Holding Company, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Ο Μπασαράν έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor.

Πηγή: skai.gr