Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο ποδόσφαιρο με την απόφαση της ΕΠΟ για τον ΠΑΟΚ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ακόμη μια φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και αγανάκτηση στην φίλαθλη κοινή γνώμη, δημιουργεί η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, να πάρει πίσω την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ, για την ρίψη αντικειμένου προς τον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής που διήρκεσε περισσότερες από 10 ώρες, οι 3 βαθμοί που είχαν πρωτοδίκως αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ δόθηκαν πίσω, όπως επίσης σβήστηκε και η τιμωρία της έδρας για δύο αγώνες κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί απόψε Κυριακή στις 19.30 την ΑΕΚ στο ντέρμπι τίτλου, με την βοήθεια του κόσμου του.

Σημειώνεται πάντως πως λίγους μήνες νωρίτερα, για παρόμοιο περιστατικό στο Απόστολος Νικολαΐδης και ρίψη αντικειμένου στον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με μηδενισμό, αφαίρεση 5 βαθμών και τιμωρία της έδρας του για δύο αγώνες.

Η πλήρης αναντιστοιχία των δύο αποφάσεων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις πολιτικές και όχι μόνο πιέσεις που ασκήθηκαν στον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη.

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος ανέφερε ότι πρόκειται για αδιανόητη, προκλητική και αισχρή απόφαση. «Η απόφαση προσπαθεί με το ζόρι να εκτελέσει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι το πρωτάθλημα θα πάει στον ΠΑΟΚ… Πάρτε το πρωτάθλημα, συγχαρητήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περάν της χαριστικής διαδικασίας φόρων και πρόστιμων κλπ. στον κ. Σαββίδη, ξέρω ότι ο κ. πρωθυπουργός εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μπει σε μια διαδικασία ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπράβο και στον πρωθυπουργό, μπράβο και στον ΠΑΟΚ» πρόσθεσε. Όπως τόνισε ο κ. Μαντούβαλος, σε ανάλογα παραπτώματα άλλων ομάδων υπήρξαν άλλες αποφάσεις. 

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι με τα ίδια επεισόδια είχαμε άλλη απόφαση για τον Παναθηναϊκό» σχολίασε από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Πηγή: skai.gr