Κλείσιμο

Ch. League: Επική πρόκριση της Γιουβέντους - Στους «8» και η Σίτι

Η Γιουβέντπυς με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε την Τότεναμ (2-1) στο Λονδίνο και προκρίθηκε στους «8» του Champions League,όπως και η Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα της στο «Έτιχαντ» από την Βασιλεία με 1-2.

Το 2-2 στο Τορίνο με την Τότεναμ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης, έδινε σαφές προβάδισμα στους «πετεινούς». Οι Λονδρέζοι, μάλιστα, αύξησαν περισσότερο τις πιθανότητές τους, καθώς προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, οι «μπιανκονέρι» μέσα σε τρία λεπτά στην επανάληψη έφεραν τα πάνω κάτω και θα βρεθούν αυτοί στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου.

Το γκολ του Σον στο 39΄ έβαλε τους «πετεινούς» σε θέση ισχύος, σε ένα πρώτο 45λεπτο που η ομάδα του Ποτσετίνο ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν αρκούσε για να φέρει την πρόκριση.

Η εικόνα του αγώνα, βέβαια, ίσως να ήταν διαφορετική εάν στο 17ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, Σιμόν Μαρτσίνιακ, καταλόγιζε το καθαρό πέναλτι υπέρ των Ιταλών σε ανατροπή του Κόστα από τον Βερντόνγκεν.

Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ  Λονδρέζους έξι λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με το πλασέ του Σον.

Η Γιουβέντους αν και ανύπαρκτη, κατάφερε να μπει στο ματς, με το γκολ στο 64΄ από τον Ιγκουαΐν. Τρία λεπτά μετά από τη συνεργασία των Αργεντινών (Ιγκουαΐν-Ντιμπάλα), ο δεύτερος με άψογο τελείωμα έστειλε τη «Γιούβε» στους οκτώ της διοργάνωσης.

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε, με την Τότεναμ να «αγγίζει» την ισοφάριση στο 89΄ με την κεφαλιά του Κέιν να σταματά στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν.
       
Ήττα χωρίς συνέπειες για τη Μάντσεστερ Σίτι

Με «ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτησε το Champions League η Βασιλεία. Η ελβετική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι και κατάφερε να φύγει νικήτρια με 2-1 από το «Ετιχαντ, αλλά η ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης ήταν η αγγλική.

Πηγή: skai.gr