Κλείσιμο

Δευτέρα η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, συμπληρωματική έκθεση από Αρετόπουλο (upd)

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για όσα έγιναν στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ, στα γραφεία της Super League, με τις δύο ομάδες να παίρνουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (05/03, 10:00) προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, με την απόφαση να αναμένεται να βγει την ίδια μέρα

Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αλέξανδρο Αρετόπουλου, στην οποία ο ρέφερι αναφέρει ότι ματαίωσε το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής λόγω τραυματισμού αξιωματούχου ομάδας που βρισκόταν νομότυπα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε αναβολή, καθώς δεν έχει προετοιμαστεί για την συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, κάτι που απορρίφτηκε, όμως η διαδικασία διεκόπη για μισή ώρα προκειμένου να μελετήσει την έκθεση και να προετοιμαστεί καταλλήλως.

«Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα Έκθεση. Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου», ανέφερε στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε: «Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από πέντε μέρες με συμπληρωματική Έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική; Πώς ζητήθηκε; Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική Έκθεση διαιτητή», με τον Λάμπρο Μπίρδα να τονίζει τις αντιφάσεις στην συμπληρωματική Έκθεση του Αρετόπουλου.

Η θέση του Ολυμπιακού για τα γεγονότα της Τούμπας, όπως τη μετέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βασίλης Δημακόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης για τα γεγονότα της Τούμπας: «Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή».

Από την πλευρά του, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, Αργύρης Λίβας, σημείωσε: «Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής».

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ανέφερε στην απολογία του Δικεφάλου, πως δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά και πως δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά.

Παράλληλα ζήτησε την απαλλαγή του Δικεφάλου από την πειθαρχική κατηγορία, αλλά και να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του ΠΑΟΚ ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το ματς.

«Δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου και δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά. Ζητάμε την απαλλαγή μας από την πειθαρχική κατηγορία, να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ μας ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί ο αγώνας», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Εξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βρέθηκαν περίπου 30 φίλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας του και κατά του Ολυμπιακού, όντας υπό την εποπτεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr