Με αισιοδοξία στο Μπέρμιγχαμ ακόμη έξι Έλληνες

Οι αθλήτριες Βούλα Παπαχρήστου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ραφαέλα Σπανουδάκη και οι αθλητές Κώστας Δουβαλίδης, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής αναχώρησαν κανονικά για το Μπέρμιγχαμ, σε αντίθεση με την Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση με υψηλό πυρετό που την οδήγησε για νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου είναι απύρετη από χθες το βράδυ και, ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό της ομοσπονδίας, Διονύση Χίσσα, αποφασίσθηκε να ταξιδέψει κανονικά στο Μπέρμιγχαμ την Πέμπτη (1/3), μαζί με την προπονήτριά της.

Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας παρουσιάστηκαν ευδιάθετα στο αεροδρόμιο και έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ανάμεσα σε αυτούς και η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία στη διοργάνωση της βρετανικής πόλης θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Πόρτλαντ. «Είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι με θετικό τρόπο την παρουσία μου στη διοργάνωση. Στόχος μου είναι να υπερασπιστώ το μετάλλιο που κατέκτησα πριν δύο χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και θεωρώ πως αυτό θα φανεί και στον αγώνα του Σαββάτου. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όπως συμβαίνει πάντα σε μια μεγάλη διοργάνωση, όμως εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό» είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, η οποία έχει πετύχει φέτος 14.25μ, επίδοση που της επιτρέπει να σκέφτεται ένα καλό πλασάρισμα.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα πάρει μέρος στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της καριέρας της με στόχο να «κυνηγήσει» το ρεκόρ της στα 400 μέτρα. «Σίγουρα θέλω να κάνω και δεύτερη κούρσα στη διοργάνωση. Βασικός στόχος είναι το ατομικό μου ρεκόρ που, αν έρθει, θα μου δώσει ένα καλό πλασάρισμα. Είμαι καλά και θεωρώ πως θα μπορέσω να πραγματοποιήσω μια παρουσία ανάλογη των προσδοκιών και των δυνατοτήτων μου» είπε η αθλήτρια από την Κρήτη.

«Θέλω να απολαύσω αυτή τη μεγάλη γιορτή, είμαι ευτυχισμένος που θα είμαι σε αυτή τη γιορτή. Είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της καριέρας μου και έχει μεγάλη σημασία για εμένα πως καταφέρνω σε αυτή την ηλικία να είμαι εκεί. Στους αγώνες που προηγήθηκαν έδειξα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο Μπέρμιγχαμ θα προσπαθήσω να κινηθώ στις φετινές μου επιδόσεις κι αν είναι δυνατόν να τις ξεπεράσω. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας, αφού το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό» είπε από την πλευρά του ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής.

Με αξιώσεις θα πάρει μέρος στη διοργάνωση και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έχει σημειώσει φέτος στο μήκος 7.95 μέτρα. «Είμαι πιο έτοιμος από άλλες φορες για μια μεγάλη διοργάνωση. Οι αγώνες πήγαν καλά και είχα την ευκαιρία να κερδίσω πολύτιμες εμπειρίες από τα μίτινγκ στο εξωτερικό. Στην προπόνηση κάνω μεγάλα άλματα και αυτό με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο» είπε από την πλευρά του ο 19χρονος αθλητής.

Με οδηγό την εμπειρία, αλλά και την καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πάρει μέρος στη διοργάνωση ο Κώστας Δουβαλίδης. «Σίγουρα ο τραυματισμός με άφησε πίσω, ωστόσο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έδειξα καλά στοιχεία. Την εβδομάδα που πέρασε έκανα κάποιες δυνατές προπονήσεις και ελπίζω πως στο Μπέρμιγχαμ θα είμαι έτοιμος για κάτι καλό» είπε από την πλευρά του ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων που ετοιμάζεται να συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε παγκόσμιο κλειστού.

Στη μεγαλύτερη διοργάνωση της καριέρας της θα πάρει μέρος η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60 μέτρα. «Είμαι πανέτοιμη και χαρούμενη για αυτή τη συμμετοχή. Δούλεψα πολύ και κατάφερα να πετύχω τον πρώτο μου στόχο, που ήταν η συμμετοχή στη διοργάνωση. Τώρα θα επιδιώξω μια καλή παρουσία και να βελτιώσω το ρεκόρ μου (7.29). Πέρυσι μετείχα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και έκανα άκυρη εκκίνηση. Το γεγονός αυτό με πείσμωσε και με έκανε να προσπαθήσω και να δουλέψω ακόμη περισσότερο» είπε η σπρίντερ της ελληνικής ομάδας.
Πηγή: skai.gr