"Βλέπουν" Ευρώπη Παναιτωλικός και Ξάνθη, οξυγόνο για ΑΕΛ

Η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα και ο Παναιτωλικός του Δέλλα κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα και πλησιάζουν την 5άδα, ενώ η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον Πλατανιά (1-0) και πήρε... ανάσα.

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 2-0

«Φωτιά» στην υπόθεση πεντάδα από την Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Πανιωνίου (με το 0-0 κόντρα στον Αστέρα) και τον έπιασε στην πέμπτη θέση (έχουν από 32), παραμένοντας πάνω από Παναθηναϊκό και ΠΑΣ, με το 2-0 επί του Απόλλωνα στα Πηγάδια για την 23η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» από… αέρος με τις κεφαλιές των Λισγάρα (55’) και το αυτογκόλ του Αλμπάνη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τριάδη, που έφτιαξε και το πρώτο γκολ και ενώ μπήκε στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα.

Ανώτεροι για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, άξιζαν κάτι καλύτερο. Μοιραίος ο Στόουκς, που είχε δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 31’ που αστόχησε σε κενή εστία. Έτσι, παρέμειναν εντός της ζώνης του υποβιβασμού με 16 βαθμούς.

Παναιτωλικός - Κέρκυρα 1-0

Με την αύρα του Τραϊανού Δέλλα «κρυφοκοιτάζει» πεντάδα ο Παναιτωλικός!

Οι Αγρινιώτες χωρίς να πιάσουν την απόδοση προηγούμενων αγώνων και σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να επιβληθούν της αξιόμαχης Κέρκυρας με 1-0, με σκόρερ τον Μπαρμπόσα που κάλυψε επάξια το κενό του τιμωρημένου Ρόσα.

Το σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν από άστοχη έξοδο του Γιαννακόπουλου, ο Μιχάι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ με το κεφάλι δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία των «Φαιάκων».

Λίγες οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου από τη συνεχή βροχόπτωση στο Αγρίνιο.

Καλή παρουσία για την Κέρκυρα, δεδομένου και των απαιτήσεων της αναμέτρησης, αλλά και των πολλών απουσιών που είχε να διαχειριστεί ο Γιάννης Μαντζουράκης, ενώ παραμένει στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Απόλλωνα.

Λάρισα - Πλατανιάς 1-0

Είχε να νικήσει επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Είχε να βάλει γκολ εδώ και πέντε αγώνες.

Η Λάρισα, όμως, βρήκε το… κατάλληλο θύμα της φετινής Σούπερ Λίγκας και χαμογέλασε!

Με τον Ντέλετιτς να έρχεται από τον πάγκο και να λύνει το γόρδιο δεσμό, η ομάδα του Ντόστανιτς (στο ντεμπούτο του) επικράτησε 1-0 του τραγικού Πλατανιά και ξέφυγε εννιά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ξεμπερδεύοντας οριστικά με την υπόθεση παραμονή.

Από την άλλη, ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους Κρητικούς, που παρουσίασαν τραγική εικόνα, είχαν μόλις μία φάση σε όλο το ματς και επ’ ουδενί δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία. Σταθερά στο -8 από τη σωτηρία κι ενώ μοιάζει αδύνατο να μείνουν στα… σαλόνια.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr