Μαραθώνιος Ναυπλίου: Ένα δρομικό event με πολιτιστικό χαρατκήρα

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσου Χειβιδόπουλου, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου, του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και αντιπροέδρου της Ο.Ε. κ. Γιάννη Μπόλλα, των αθλητών Μάγδα Γαζέα και Γρηγόρη Σκουλαρίκη και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ η επίσημη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης των Χορηγών, των συνεργασιών, των παράλληλων πολιτιστικών προγραμμάτων και άλλων πρωτοβουλιών που θα λάβουν χώρα στο Ναυπλίου το τετραήμερο από την Πέμπτη 1 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Ανακοινώθηκαν οι δράσεις της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο, μέσα από την επιτυχημένη Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, το Ναύπλιο σε Φιλικό, Αθλητικό και Τουριστικό προορισμό. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:

• Η συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το μήνυμα «Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, γιατί η νίκη στον αγώνα ενός ανθρώπου για ζωή μπορεί να είσαι μόνον εσύ!».

• Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

• Το πρόγραμμα ανακύκλωσης goECO που γίνεται σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».

• Οι Χορηγοί που συμβάλουν στη Διοργάνωση.

• Τα παράλληλα προγράμματα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και την Δ/νση πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

• Το Εορταστικό - Μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που κορυφώνεται με την Μαραθώνια Νύχτα Εκπτώσεων το Σάββατο 3/04/18 .

• Τον δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Σημαντική ήταν η παρουσία στη Συνέντευξη Τύπου των πρωταθλητών: Μάγδα Γαζέα, Γρηγόρης Σκουλαρίκης και Ζωή Ανδικοπούλου, οι οποίοι και δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου. (Λόγω ίωσης απουσίαζε ο Χριστόφορος Μερούσης).

Πηγή: skai.gr- Γ. Παπαδημητρόπουλος