Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

Παρά τις απουσίες αρκετών κορυφαίων αθλητών, το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών το επόμενο διήμερο (10-11/2) στο ΣΕΦ, αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του κλασικού αθλητισμού.

Και αυτό αφού στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν πολλοί παλιοί αλλά και νέοι πολλά υποσχόμενοι αθλητές, αρκετοί εκ των οποίων διεκδικούν τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ (1-4/3), ενώ άλλοι προετοιμάζονται για τους αγώνες της θερινής περιόδου

Στους άνδρες, ο Κώστας Μπανιώτης αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, αφού είναι σε καλή κατάσταση και στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Το συγκεκριμένο στάδιο «πηγαίνει» στον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, αφού το 2016 είχε περάσει τα 2,33 μ. και είχε καλά -αλλά άκυρα- άλματα στα 2,35 μέτρα. Ο Έλληνας αθλητής έχει κάνει φέτος 2,25 μέτρα.

Ντεμπούτο στη σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, που εκτός από μία καλή επίδοση διεκδικεί και την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, που θα τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει στο μυαλό του και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, το οποίο είναι 7.70.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιστρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο χώρο όπου πέρυσι εντυπωσίασε με την παρουσία του στον τελικό του επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έχει κάνει φέτος 5,65 μ. και έχει σταθεροποιηθεί σε άλματα πάνω από τα 5,60 μ., οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να κινηθεί σε επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό του ρεκόρ.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η κούρσα των 60μ., με τους Παναγιώτη Τριβυζά, Μάκη Στεργιούλη και Κώστα Ζήκο. Από τα πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι και φέτος η σφαιροβολία των Ανδρών. Η παρουσία του Νικόλα Σκαρβέλη (17,77 μ. φετινό), του φορμαρισμένου φέτος Κυριάκου Ζώτου (19,21 μ.) και του ιδιαίτερα ανεβασμένου Τάσου Λατιφλάρι (18,35 μ.) δημιουργούν τα εχέγγυα για έναν εξαιρετικό αγώνα.

Το τέταρτο νταμπλ της καριέρας του θα προσπαθήσει να κάνει φέτος ο Ανδρέας Δημητράκης. Ο πρωταθλητής του Σταύρου Καρρέ μπορεί να προετοιμάζεται για τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο κάνει ένα πέρασμα στο κλειστό για να τρέξει τόσο 800μ. όσο και 1.500 μέτρα. Ο Κώστας Βασιλάκης, ο Θάνος Καλάκος και ο Ερνάλντο Κεραμάς στα 800μ. διεκδικούν θέση στο βάθρο. Στα 3.000μ. έχουν δηλωθεί και αναμένεται να ξεχωρίσουν οι Δρόσος, Καλλίας, Γκούρλιας, Μίνος, Τάσσης και Παπούλιας Αναστάσιος.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προετοιμάζεται για τους αγώνες του Μαρτίου, ωστόσο θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να κάνει έναν προπονητικό αγώνα στο ΣΕΦ. Ο βαδιστής μας θα διεκδικήσει την πέμπτη του νίκη στο αγώνισμα. Στη γραμμή εκκίνησης των 5.000μ. βάδην, θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τζατζιμάκης και Γιάννης Βαϊτσης. Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος στον κλειστό στίβο, αφού είναι ο μόνος που έχει 11 νίκες και τη δυνατότητα φέτος να τις κάνει 12.

Στις γυναίκες μια από τις παρουσίες που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Η έμπειρη αθλήτρια επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, σε ένα αγώνισμα όπου διακρίθηκε ως κορασίδα, τα 400 μέτρα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεκίνησε τη χρονιά στη Ρεμς, όπου έκανε τρεις κούρσες στα 60μ. με την καλύτερη στα 7.34. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το ατομικό της 7.30, επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει, θα αποτελεί και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Η Ειρήνη Βασιλείου επέλεξε να κάνει ένα πέρασμα από τη χειμερινή σεζόν, ωστόσο, στον προγραμματισμό της δεν ήταν οι εμφανίσεις στα 400 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια θα είναι στο ΣΕΦ, προκειμένου να κάνει 200μ., με στόχο τη νίκη και μια επίδοση καλύτερη από το 24.35, που πέτυχε φέτος στο ίδιο στάδιο.

Τα 60μ. εμπόδια γυναικών αποτελούν τα τελευταία χρόνια υπόθεση της Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των εμποδίων διεκδικεί φέτος το έκτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο στα 800μ., σε μια κούρσα όπου θα τρέξουν μεταξύ άλλων οι Ελένη Λευκοπούλου και Ελπίδα Τόκα, ενώ στα 1.500μ. η Ανθή Κυριακοπούλου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή της νίκη.

Σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού επιστρέφει μετά την πολύχρονη απουσία της και η Αθηνά Κοϊνη, που φέτος διένυσε τα 1.500μ. σε 4.33.45. Η Αναστασία Καρακατσάνη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση για φέτος σε κλειστό στίβο, στα 3.000 μέτρα.

Η Ελένη Πόλακ φαντάζει ως το φαβορί για τη νίκη στο επί κοντώ των γυναικών, δεδομένου ότι προέρχεται από την εμφάνιση στη Μοντεβίλ και το άλμα στα 4,42 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Στέλλα Λεδάκη, που έχει φετινό 4,20 μ.

Η Λίλη Αλεξούλη θα μπει στο μήκος με στόχο να βελτιώσει το φετινό της 6,29 μ. και να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στα 6,50 μέτρα. Στο τριπλούν η Χριστίνα Αλβερτσιάν φαίνεται να έχει το προβάδισμα, ενώ στο ύψος Ρέτζιου και Βαγγέλη φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ