Χιμένεθ: Δίπλα μας ο κόσμος για να ονειρευόμαστε κάτι μεγάλο

Ευδιάθετος και γεμάτος ικανοποίηση για την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.

Σε ερώτηση που έγινε στον Ανδαλουσιανό (αν έπειτα από τόσες νίκες επί των Πειραιωτών το μυαλό του πηγαίνει στο βράδυ του 6-0) άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές, λέγοντας ότι δεν έχει αποδείξεις, αλλά εκείνο που είχε γίνει ήταν ντροπή.

Όσο για τη σημερινή επικράτηση της «Ένωσης», σημείωσε ότι η ομάδα του την άξιζε (αφού ο Ολυμπιακός την απείλησε μόνο με μια στημένη φάση), ενώ αποθέωσε τους Χριστοδουλόπουλο, Βράνιες και Μπακάκη.

Για τον τελευταίο μάλιστα αστειεύτηκε, αναφερόμενος στις εξαιρετικές σέντρες που βγάζει με το αριστερό, ενώ τον χαρακτήρισε μεγάλο αμυντικό (ώστε να πάρει, όπως είπε χαριτολογώντας, την προμήθεια από το επόμενο συμβόλαιό του).

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για τον Όσκαρ Γκαρθία: «Ευχαριστώ τον Θεό που έχω την υγεία μου. Θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον συνάδελφο και συμπατριώτη μου και να αναρρώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αφήνοντας έξω τα αγωνιστικά, εύχομαι να γυρίσει δυνατός».

Για το αν νιώθει τυχερός που ο τραυματισμός του Λόπες έφερε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο: «Είχαμε έτοιμο ένα plan b σε περίπτωση που χάναμε. Η ιδέα που είχα ήταν να τελειώσουν τα παιχνίδι ο Λάζαρος, ο Αραούχο και ο Γαλανόπουλος, αλλά ο τραυματισμός έφερε νωρίτερα την πρώτη αλλαγή και τις άλλες που ήθελα να κάνω».

Για την επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου έπειτα από ένα σερί μέτριων εμφανίσεων: «Στον Λάζαρο, όπως σε όλους τους παίκτες, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Του μένει πολύ ποδόσφαιρο μπροστά του και μακάρι να είναι στην ΑΕΚ. Είναι δύσκολο να βρεις Έλληνα επιθετικό με κάθετη κίνηση όπως αυτός. Τους παίκτες πρέπει να τους προστατεύεις όταν δεν είναι καλά.

Ο Λάζαρος όμως είναι καλά και έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην ομάδα. Είναι παίκτης που όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα, δεν δείχνει καλά. Εγώ είμαι χαρούμενος με την πρόθεσή του να κάνει πράγματα, ανεξάρτητα από το αν του βγαίνουν. Ένας επιθετικός, όταν σκοράρει είναι χαρούμενος και η αυτοεκτίμησή του απογειώνεται».

Για το αν το μυαλό του έπειτα από τόσες νίκες με τον Ολυμπιακό γυρνάει στο βράδυ του 6-0: «Αυτή είναι μια υπόθεση που ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να μπούμε πολύ μέσα. Και επειδή δεν έχω αποδείξεις δεν μπορώ να πω παραπάνω. Εκείνο που έγινε εκείνη τη μέρα είναι ντροπή και το σταματάω εδώ. Εσείς μπορεί να ξέρετε καλύτερα από μένα».

Για το rotation: «Όταν μια ομάδα συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, θα πρέπει να κάνει rotation για να μην τραυματίζονται οι παίκτες και να είναι στο 100%. Έχω παίξει 14 χρόνια στην Primera Division και μπορώ να πω ότι σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο έντονο και τα προγράμματα των ομάδων είναι πιεσμένα. Οι παίκτες θέλουν πάντα να παίξουν σε ματς όπως το σημερινό, αλλά αν θέλουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο και στις τρεις διοργανώσεις, κάποιοι παίκτες πρέπει να ξέρουν ότι θα παίξουν από την αρχή ή αργότερα».

Για την εικόνα του αγώνα: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο είχαμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι έπρεπε να κερδίσουμε και ήρθε αυτή η νίκη ξεκάθαρα. Ένας καλός Ολυμπιακός μας δημιούργησε ανησυχία μόνο από μια στημένη φάση. Γι’ αυτό έχει αξία η σημερινή νίκη, γιατί ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα. Η ΑΕΚ όμως άξιζε τη νίκη και την πρόκριση. Το εξηγώ γιατί ο Λάζαρος ήταν ένας παίκτης που δεν ήταν στο 100% και όταν μπήκε έδειξε ποιότητα, ένταση και γκολ. Η αρχική μου ιδέα όμως ήταν να τον βάλω στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ και κάποιες δηλώσεις που είχαν γίνει ότι είναι για την 9η-10η θέση: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ένας προπονητής που προσπαθώ να βγάλω τη μέγιστη παραγωγικότητα από τους παίκτες μου. Είναι καλύτερο να έχεις έναν παίκτη του 6 που να τον κάνεις να αποδίδει από το να έχεις έναν παίκτη του 8 που να παίζει 6».

Για τις προτροπές του στον κόσμο να φωνάξει: «Ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ, αλλά δεν ήθελα όπως και η ομάδα να χαλαρώσει. Οι φίλαθλοί μας είναι πολύ σημαντικοί για μας, γι’ αυτό θα ζητούσα να κάνουν μια προσπάθεια το ΟΑΚΑ να μην είναι τόσο ψυχρό σε ματς που δεν είναι ντέρμπι. Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας γιατί οι τρεις βαθμοί με τον Ολυμπιακό είναι το ίδιο σημαντικοί με τους τρεις απέναντι στον Αστέρα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς και χρειαζόμαστε τον κόσμο μας για να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο».

Για την απόδοση του Βράνιες: «Όλοι ξέρουμε ότι ο Βράνιες είναι ένας μεγάλος αμυντικός όταν σκέφτεται την ΑΕΚ και είναι συγκεντρωμένος. Είμαι χαρούμενος να δουλεύω με τέτοιους παίκτες, όπως οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και πρέπει να αποφασίζω ανάμεσά τους.

Για τον Λόπες και τον τραυματισμό του: «Ο Λόπες είναι ένας παίκτης που μας δίνει πολλές επιλογές. Μπορεί να παίξει μπακ, χαφ και μπακ-χαφ και είναι κρίμα που τραυματίστηκε. Ελπίζω να μην είναι κάτι σημαντικό. Αλήθεια, έχετε δει τον Μπακάκη σε δυο ματς που είναι αριστερός μπακ τι σέντρες έχει κάνει με το αριστερό; Είναι ένας τεράστιος αμυντικός. Αν άξιζε 5, τώρα αξίζει 10. Το να έχεις παίκτη που μπορεί να παίξει σε τόσες θέσεις είναι εγγύηση για κάθε ομάδα. Στο επόμενο συμβόλαιό του την προμήθεια θα την πάρω εγώ».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr