«Παλέψαμε, έχοντας τη διαιτησία να σφυρίζει με διαφορετικά κριτήρια»

Στις διαιτητικές αποφάσεις απέδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, λέγοντας πως οι τρεις ρέφερι είχαν διαφορετικά κριτήρια για τις δύο ομάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

«Το σημερινό αποτέλεσμα το έκρινε ξεκάθαρα η διαιτησία! Ξεκινήσαμε καλά, ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο δυο δίποντα στην πρώτη περίοδο και η διαιτησία τον έστειλε στις βολές κρατώντας τον μέσα στο παιχνίδι! Ο ΜακΛίν είχε 3 φάουλ στην πρώτη περίοδο, ο Μιλουτίνοφ είχε 3 φάουλ στο ημίχρονο. Όσο αντέχαμε, κρατούσαμε. Στην τρίτη περίοδο είδαμε και τον κύριο Πηλοΐδη να μπαίνει στην εξίσωση... Έστω κι έτσι, πήγαμε όπως πήγαμε. Παλέψαμε έχοντας τη διαιτησία να σφυρίζει με διαφορετικά κριτήρια! Έτσι το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 2-3 σουτ στο τέλος. Ήταν λογικό... Μόλις πήρε τη διαφορά, είδαμε τη διαιτησία να σφυρίζει 2-3 φορές υπέρ του Ολυμπιακού και να ισοφαρίζει ό,τι δεν έδινε πριν! Έχετε δει τον Παναθηναϊκό να σουτάρει λιγότερες βολές;. Γιατί ο προηγούμενος προπονητής εδώ (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία… Φανταστείτε τι έχει να γίνει στα ματς που έχουν σημασία», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, για να συμπληρώσει:

«Σέβομαι τον Παναθηναϊκό και το έχω αποδείξει, σέβομαι όλους τους παράγοντες αυτής της ομάδας. Τώρα είπα ότι είναι θέμα συγκυριών; Τώρα είπα πως είναι θέμα διαιτησίας. Τα λάθη τα είδατε; Πόσες ασίστ είχε ο Παναθηναϊκός και πόσα λάθη; Τα κριτήρια είδα ότι δεν ήταν τα ίδια από την αρχή του αγώνα».

Για να καταλήξει: «Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε με την άμυνά μας. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση που δεν είμαστε καλά. Κάποιοι παίκτες είναι καταπονημένοι και κουρασμένοι, περιμένω πιο πολλά και από άλλους παίκτες της ομάδας μας. Αυτοί που επέστρεψαν δεν έχουν βρει ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ομάδες έχουν κερδίσει εδώ μέσα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλους τους στόχους του».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr