Με τέσσερις εκπροσώπους η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Τέσσερις συμμετοχές που οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (23/1) από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι και η τελική ελληνική αποστολή, αν και μέχρι και αύριο (25/1) υπάρχει μικρή πιθανότητα να προστεθεί και κάποιο ακόμα μέλος.

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου είναι 23 ετών κι αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Η πρωταθλήτρια των αλπικών Σοφία Ράλλη είναι 30 ετών και είναι η πιο έμπειρη της εθνικής μας ομάδα, μιας κι αυτή θα είναι η τρίτη της συμμετοχή. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8της χρόνια, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, είναι Λιμενικός στην Ικαρία και ζει στη Νάουσα. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών κι αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Τα δύο κορίτσια, Ράλλη και Ντάνου ανήκουν στον ΕΟΣ Νάουσας που έχει σχεδόν σταθερή παρουσία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1964 και μετά, ο Αγγέλης ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου που επίσης έχει σταθερή παρουσία εδώ και 26 χρόνια (από το 1992), ενώ ο ΕΟΣ Καρπενησίου στέλνει για πρώτη φορά αθλητή του σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τη Νότια Κορέα θα συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας (δρόμοι αντοχής) και Στέργιος Πάππος (αλπικά).
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ελλάδα