Τέλος ο Κιντ από τους Μπακς, προσπάθησε να τον «σώσει» ο Giannis

Ο Τζέισον Κιντ αποτελεί από χθες βράδυ παρελθόν από τους Μπακς, αλλά πριν του κοινοποιηθεί η απόφαση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να σώσει τη δουλειά του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο προπονητής.

«Με πήρε τηλέφωνο 15 λεπτά πριν με ενημερώσουν επίσημα ότι απολύομαι. Μου είπε ‘κόουτς, αυτό που πρόκειται να κάνουν δεν είναι σωστό. Θα σε απολύσουν. Τι μπορώ να κάνω; Θα καλέσω τους ιδιοκτήτες, θα μιλήσω και με τον ατζέντη μου’. Του απάντησα πως είχα ένα προαίσθημα πως θα με απομάκρυναν. Του είπα ‘Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ’», τόνισε.

Μάλιστα ο Κιντ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον 23χρονο άσο. «Είμαι ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του και να τον βοηθήσω να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι όταν συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας θα είναι πολύ καλύτερος», ανέφερε.

Πάντως παρότι δεν έκρυψε πως νιώθει «… ότι χειρίστηκαν λάθος την απόλυσή μου. Δεν μου εξήγησαν κάτι, απλώς μου είπαν πως αποφάσισαν να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση», πρόσθεσε πως «… απόλαυσα τη θητεία μου στο Μιλγουόκι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Πήραμε μια ομάδα που ήταν σε κακή θέση και ρίξαμε φως πάνω της. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της, όπως και ο Γιάννης στην πορεία να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Δεν κρατώ κακία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι μπίζνες. Άνθρωποι προσλαμβάνονται, απολύονται, γίνονται ανταλλαγές… Έτσι είναι η δουλειά».

Ο τζένεραλ μάνατζερ των «ελαφιών», Τζον Χορστ, είπε: «Πολλοί παράγοντες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά αποφασίσαμε πως μια καινούρια προσέγγιση και μια αλλαγή στην ηγεσία της ομάδας θα μας οδηγήσει στο ανώτερο επίπεδο και θα μας φτάσει πιο κοντά στο να πάρουμε πρωταθλήματα στο μέλλον. Πιστεύουμε πως το να κάνουμε αυτή την αλλαγή τώρα είναι σημαντικό για τον οργανισμό και δίνει την ευκαιρία στους παίκτες μας να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν. Ο Κιντ οδήγησε την ομάδα σε δύο σερί παρουσίες στα play offs, αλλά και στην ανάπτυξη των νεαρών ταλαντούχων παικτών Εκτιμούμε την δουλειά του και τη συνεισφορά του στην ομάδα και τον οργανισμό. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Το μέλλον μας είναι λαμπρό. Έχουμε μια ομάδα από ταλαντούχους παίκτες με εξαιρετικό χαρακτήρα, ένα νέο προπονητικό κέντρο και το καινούριο μας γήπεδο που θα ανοίξει τις πύλες του τη νέα σεζόν. Έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη τους».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr