Κλείσιμο

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το κάζο από την ομαδάρα του Λαυρίου!

Σε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι αλά NBA, που δεν θα ξεχαστεί… ποτέ, το μυθικό Λαύριο κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, έφτασε ένα σουτ μακριά από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, αλλά τελικώς ο Εξάστερος πήρε το ροζ φύλλο στη δεύτερη παράταση(!) με 120-118.

Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 10 πόντους (95-85), αλλά πίστεψε πως τελείωσε πρόωρα η αναμέτρηση. Το Λαύριο αντεπιτέθηκε και παρά τις αυτοκτονικές τάσεις που έδειξε (με συνεχόμενα λάθη) κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο του Γουίνιγκς από τη γωνία (98-98). Στα εναπομείναντα 7’’ που είχε στη διάθεσή του ο Εξάστερος, ο Παππάς επιχείρησε το drive, αλλά υπέπεσε σε λάθος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, το Λαύριο έφτασε μέχρι και στο +5 (102-107), αλλά οι παίκτες του Σερέλη… αγχώθηκαν να βρουν το μεγάλο σουτ, με αποτέλεσμα να αστοχήσουν σε συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και τον Παναθηναϊκό να… σώζεται δια χειρός Σίνγκλετον (107-107). Ο Καλάθης, δε, θα μπορούσε σε «νεκρό χρόνο» να χαρίσει τη νίκη, αλλά βρήκε σίδερο από τα 6,75. Στη δεύτερη παράταση, Καλάθης και Γκιστ κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό, το Λαύριο έδειξε να ξεμένει από λύσεις και ο Παππάς με μεγάλο τρίποντο, 1' πριν τη λήξη, έστειλε την ομάδα του στο +5 (118-113), σπρώχνοντάς την προς τη... λύτρωση.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία την Πέμπτη υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα, διατήρησε το εν Ελλάδι αήττητό της, με ρεκόρ 13-0, ενώ από την άλλη, οι παίκτες του Σερέλη υποχώρησαν στο 9-4 και βρίσκονται στη τρίτη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Παππάς με 24 πόντους, που… πήγε να γίνει ο μοιραίος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και του πρώτου έξτρα πενταλέπτου, αλλά πέτυχε και καθοριστικό τρίποντο στη δεύτερη παράταση, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Σταθερή αξία ο Καλάθης με 21 πόντους και 10 ασίστ, διψήφιοι και οι Ρίβερς (15π.), Αντετοκούνμπο-Βουγιούκας (10π.), ενώ από 11 είχαν οι Γκιστ (13ρ.) και Σίνγκλετον.

Από πλευράς Λαυρίου, που είχε πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες να ρίξει οριστικά στο καναβάτσο το τριφύλλι, 30 πόντους έβαλε ο Μουρ (7ασίστ, 5 λάθη, 2 κλεψίματα), 17 ο Μέιερ και από 13 οι Γουίγκινς-Γκρέι, με τους προαναφερθέντες Αμερικανούς να επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό σκάουτινγκ των ανθρώπων του συλλόγου.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 57-50, 77-74, 98-98 (κ.α.), 107-107, 120-118
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr