Κλείσιμο

Αυτό θα είναι το κόστος για το VAR στη Super League

Το VAR (Video Assistant Referee) θα μπει στη ζωή μας ουσιαστικά από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως οριστικοποιήθηκε από την Πέμπτη έπειτα από τη συνάντηση Νίκου Παππά, Γιώργου Βασιλειάδη και Βαγγέλη Γραμμένου.

Θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η Super League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 θα διεξαχθεί -όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει σιγά σιγά σε αρκετά πρωταθλήματα- με τη βοήθεια της τεχνολογίας ώστε να γίνει ευκολότερη η ζωή των διαιτητών, με στόχο να αποφύγουν τα σοβαρά λάθη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στη «Live Sport», η προεργασία -για το συγκεκριμένο θέμα- των τριών πλευρών έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό ώστε να παρουσιαστούν έτοιμες στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες (18/01). Προηγήθηκε έρευνα αγοράς από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να υπάρχει εικόνα για το κόστος αυτού του πρότζεκτ.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που δαπανηθούν για την εγκατάσταση του VAR είναι 8-9 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος πενταετίας. Δηλαδή, 1.6 έως 1.8 εκατ. ευρώ ετησίως. Τα συγκεκριμένα λεφτά θα δοθούν μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και δεν θα αφαιρεθούν από τα ταμεία της ΕΠΟ. Από την ομοσπονδία έλεγαν ότι μέρος του κόστους θα καλυφθεί από τη FIFA.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: Ελλάδα