«Νόμιμες οι διαδικασίες αγοράς της Μίλαν»

Ο πρόεδρος της Μίλαν είπε χθες ότι η εξαγορά του ποδοσφαιρικού συλλόγου από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διεξήχθη νόμιμα και με διαφάνεια. Με τις δηλώσεις διέψευσε την έκθεση της οικονομικής αστυνομίας που κάνει λόγο για δυνητικά ύποπτα στοιχεία στη συμφωνία.

«Όλες οι διαδικασίες ελήφθησαν με απόλυτο σεβασμό των εφαρμοστέων νόμων και πρακτικών», υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος της εταιρείας, Λι Γιονγκχόνγκ, σχετικά με την εξαγορά που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

«Αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αντανακλούν με κανέναν τρόπο την αλήθεια του θέματος», πρόσθεσε. Έκθεση της αστυνομίας σχετικά με τη συναλλαγή περιείχε ενδείξεις ύποπτων ενεργειών, γνωστές με το ακρωνύμιο "SOS" στα ιταλικά, ανέφεραν πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, χθες (15/1).

Η εταιρεία του Μπερλουσκόνι, Fininvest, η οποία πούλησε
το σύλλογο, αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου αρνήθηκε επίσης να παράσχει διευκρινίσεις στις ιταλικές εφημερίδες La Stampa και Il Secolo XIX, οι οποίες ανέφεραν ότι το γραφείο του είχε ξεκινήσει έρευνα για εικαζόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της πώλησης.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στην ιταλική κεντροδεξιά, αρνήθηκε με τη σειρά του την έκθεση. Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός πούλησε τη Μίλαν τον περασμένο Απρίλιο για 740 εκατομμύρια ευρώ (907,76 εκατομμύρια δολάρια) και παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου, την οποία κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επανειλημμένως αντιμετώπισε δικαστικές έρευνες για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του και επί του παρόντος δεν ασκεί καθήκοντα λόγω καταδίκης για φορολογική απάτη, κατηγορεί τους δικαστές για πολιτικό κίνητρο εναντίον του.
Πηγή: skai.gr