Κλείσιμο

Euroleague: Νίκες για Βαλένθια, Χίμκι και Μπάμπεργκ

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 79-70 στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα πετυχαίνοντας τη δέκατη νίκη της σε 18 αγώνες.

Οι Ρώσοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 27-16 στην τελευταία περίοδο, με τον Σβεντ να σταματά τους 29 πόντους για τους Μοσχοβίτες, ενώ για τους γηπεδούχους οι 27 πόντοι του Ρότσεστι δεν ήταν αρκετοί.

Η Βαλένθια νίκησε την Μπαρτσελόνα με 81-76, σημειώνοντας την τρίτη επιτυχία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στη διοργάνωση, ενώ υποχρέωσε τους Καταλανούς σε δεύτερη σερί ήττα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντούμπλιεβιτς είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Μαρτίνεθ 13 και Ντόρνεκαμπ 12 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Οριόλα μέτρησε 15 πόντους και οι Ναβάρο, Ερτέλ από 14.

Στη Γερμανία, η Μπάμπεργκ έβαλε τέλος στο σερί των πέντε ηττών με «θύμα» τη φιλόδοξη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επιβλήθηκε των Λιθουανών με 93-86 και παρέμεινε στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τη διαφορά έκανε η παρουσία του Όγκουστιν Ρούμπιτ στις ρακέτες, καθώς ο άσος της Μπάμπεργκ κατέγραψε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 
Πηγή: skai.gr