Πασκουάλ: Σημαντική νίκη, μας βοήθησε ο κόσμος

Ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, είπε πως η ομάδα του ήταν άστοχη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, ενώ στάθηκε και στις χαμένες βολές. Επίσης αναφέρθηκε στη βοήθεια του Βουγιούκα στο λόου ποστ και στην καλή άμυνα που έφερε και πολλές ασίστ, κάλεσε τον κόσμο να έρθει και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, «αποθέωσε» Καλάθη και Παππά και χαρακτήρισε δύσκολο το πρόγραμμα που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα με ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. 

Αναλυτικά ο κ. Πασκουάλ είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ: «Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια ήταν αυτό, καθώς νικήσαμε χωρίς καλά ποσοστά στα τρίποντα, ειδικά απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα. Ήμασταν άστοχοι και στις βολές, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε και γι’ αυτό πήραμε το παιχνίδι». 

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Είχαμε ‘διαβάσει’ σωστά το παιχνίδι και βρήκαμε το πλεονέκτημα στην άμυνα και στην επίθεση με τον Ίαν Βουγιούκα. Μας έδωσε ώθηση στο λόου ποστ και μας βοήθησε πάρα πολύ». 

Για την αναλογία στις ασίστ και τα λάθη: «Σήμερα παίξαμε καλά στην άμυνα, βρήκαν λύσεις στην αρχή, αλλά μετά παίξαμε όπως πάντα. Για αυτό, πήραμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, αν και σκοράραμε τέσσερα τρίποντα, δεν νομίζω να έχουμε πάρει άλλο παιχνίδι με τόσο λίγα τρίποντα». 

Για το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ παραμένει απόρθητο: «Μας αρέσει πάρα πολύ να παίζουμε σε μία τόσο εξαιρετική ατμόσφαιρα και θέλω να καλέσω τον κόσμο μας και στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ την επόμενη Παρασκευή». 

Για την εμφάνιση του Καλάθη και τον Παππά: «Στο πρώτο ημίχρονο, ο Μάρκους Ντένμον βοήθησε πολύ, στο δεύτερο ημίχρονο ο Βουγιούκας ήταν σημαντικός, ο Κέι Σι Ρίβερς δεν ήταν πολύ καλός στην επίθεση, αλλά βοήθησε αμυντικά. Και ο Λοτζέσκι ή ο Θανάσης βοήθησαν, ενώ ο Καλάθης έκανε εξαιρετική βραδιά. Ο Παππάς ανέβηκε, αν και ξεκίνησε καλά, και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι». 

Για τη «διαβολοβδομάδα» με τη Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικό. Το σημερινό παιχνίδι μας επιτρέπει να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αλλά, είναι αλήθεια, ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα με Φενέρ εκτός κι εντός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρώτα, βέβαια έχουμε να παίξουμε με την ΑΕΚ την Κυριακή και θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη που δεν πήραμε στην προηγούμενη συνάντησή μας».

Πηγή: skai.gr