Super League: Διπλό για Ξάνθη στη Λαμία, στο "0" ΠΑΣ και Αστέρας

Χανιά, Κέρκυρα, Αγρίνιο και πλέον… Λαμία! Με φάουλ-ζωγραφιά του Μεχία, η Ξάνθη πέρασε και από τη Φθιώτιδα (0-1) και με την 4η εκτός έδρας νίκη της (έχει μία στα Πηγάδια), παραμένει σε τροχιά 5άδας!

Δεν.. κουνήθηκαν τα δίχτυα στους Ζωσιμάδες. Παρά τις πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ούτε ο ΠΑΣ αλλά ούτε και ο Αστέρας κατάφεραν να βρουν γκολ και κόλλησαν στο 0-0.

Λαμία - Ξάνθη 0-1

Με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μεχία, στο 34ο λεπτό, οι Ακρίτες επικράτησαν 1-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα, πέτυχαν το πρώτο τους «τρίποντο» από τις 19 Νοεμβρίου και, παράλληλα, έφτασαν τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες στη σεζόν -τη στιγμή που έχουν μόλις μία στα Πηγάδια!

Έτσι, διατηρήθηκαν σε… τροχιά 5άδας, φτάνοντας τους 21 βαθμούς, αφήνοντας, στον αντίποδα, την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ στους 16 και χωρίς επιτυχία από τα τέλη Οκτώβρη.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Όμο (46’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72’ Καραγιάννης), Βουό (46’ Ακόστα).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80’ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντριτσεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74’ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56’ Ντουρίτσκοβιτς).

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Χωρίς νικητή αλλά και γκολ έληξε το ματς στους Ζωσιμάδες. ΠΑΣ και Αστέρας παρά τις ευκαιρίες τους δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Κακό σε γενικές γραμμές ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και πίεσε, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ο ΠΑΣ ήταν φοβερός στο τελευταίο τέταρτο, όμως έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Λίγο πριν την εκπνοή οι Αρκάδες θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» το ματς, όμως ο Σελίν στάθηκε άτυχος αφού η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (60’ Τζημόπουλος), Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (76’ Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (60’ Βιδάλ), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κόντε

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Ισνάλντο (63΄ Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (89’ Σελίν), Μανιάς (85’ Γκοντό)

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr