ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Εισάγεται το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα στους αγώνες της Super League

Η χρήση του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα θα κάνει την εμφάνισή της στη Super League με την έναρξη του δευτέρου γύρου, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα και από το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

 
Η θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού Φύλλου Αγώνα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Super League, με στόχο τόσο την απλοποίηση, την τυποποίηση (δηλαδή την ομοιόμορφη διαδικασία συμπλήρωσης), τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής των γεγονότων που αναφέρονται στο Φ.Α. στη διευκόλυνση του έργου των διαιτητών, όσο και στην ταχύτερη αξιοποίηση των δεδομένων του κάθε αγώνα (στατιστικά, πειθαρχικά κ.λπ.).

Το ηλεκτρονικό Φ.Α. αποτελεί μια εφαρμογή που ακολουθείται τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (UEFA Champions και Europa League), όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Βήμα-βήμα, η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής του ηλεκτρονικού Φ.Α. προβλέπει τα εξής:

Οι δύο ομάδες με την άφιξή τους στο γήπεδο και το αργότερο εβδομήντα πέντε (75’) λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα θα παραδίδουν στον Παρατηρητή Αγώνα έντυπο στο οποίο αναγράφονται:

α) Οι ποδοσφαιριστές που αρχίζουν τον αγώνα, οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές και τυχόν επιπλέον ποδοσφαιριστές, με αριθμό φανέλας, ονοματεπώνυμα ποδοσφαιριστών και αντίστοιχους αριθμούς δελτίων. Η κατάσταση αυτή υπογράφεται από τον αρχηγό – ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος δηλώνεται με υποσημείωση κύκλου στον αριθμό φανέλας του στην ως άνω κατάσταση.

β) Τα ονοματεπώνυμα των αξιωματούχων στον πάγκο και τα καθήκοντα ή την ιδιότητά τους, τα ονοματεπώνυμα των επιπλέον ατόμων στις ειδικές θέσεις. Απαραίτητη για τους ως άνω είναι η αναγραφή της ιδιότητάς τους και η υπογραφή του εντύπου από τον εντεταλμένο αξιωματούχο της ομάδας.

Τα ανωτέρω έντυπα θα παραδίδονται από τον Παρατηρητή του αγώνα στο Διαιτητή του Αγώνα ενώ αντίγραφο αυτών θα παραλαμβάνει ο εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας προκειμένου να κάνει την καταχώρηση των στοιχείων. Επίσης, πριν την έναρξη του αγώνα, συμπληρώνονται ηλεκτρονικά το ονοματεπώνυμο του παρατηρητή και του ιατρού του αγώνα οι οποίοι παράλληλα θα υπογράφουν ηλεκτρονικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας της Super League (Galanis Sports Data) θα κάνει καταχώρηση των στοιχείων που αναγράφονται στο Φ.Α. μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας θα πηγαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών με το laptop και θα ελέγχει με τον διαιτητή του αγώνα την ορθότητα των καταχωρημένων στοιχείων και συγκεκριμένα:

α) Τον αγώνα, τις ομάδες, τον τόπο την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής, την ονομασία του γηπέδου και τον αριθμό των θεατών.

β) Το ονοματεπώνυμο διαιτητή, Α΄ βοηθού διαιτητή, Β΄ βοηθού διαιτητή, τέταρτου διαιτητή και λοιπών συντελεστών (παρατηρητής, ιατρός αγώνα, εκπρόσωποι ομάδων οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κ.λπ.)

γ) Το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του δελτίου των ποδοσφαιριστών και τον αριθμό της φανέλας του καθενός. Επίσης σημειώνεται ο αρχηγός της κάθε ομάδας.

δ) Το αποτέλεσμα του αγώνα, τη νικήτρια ομάδα και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

ε) Την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα, την ακριβή διάρκεια της ανάπαυλας μεταξύ των ημιχρόνων, την ακριβή ώρα λήξης του, καθώς επίσης και τον συνολικό χρόνο καθυστερήσεων που κρατήθηκαν στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Στ’) Τις κίτρινες κάρτες με αναγραφή του ονοματεπωνύμου, του αριθμού φανέλας και δελτίου του ποδοσφαιριστή, της ομάδας του ποδοσφαιριστή, το λεπτό του αγώνα και την αιτία της επίδειξης.

ζ) Τα επιτευχθέντα τέρματα, με αναγραφή του αριθμού φανέλας του ποδοσφαιριστή, της ομάδας του ποδοσφαιριστή, το λεπτό του αγώνα και τον τύπο του επιτευχθέντος τέρματος.

η) Τις αλλαγές ποδοσφαιριστών.

θ) Την αναγραφή των ποδοσφαιριστών των ομάδων που κληρώθηκαν για να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ.

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω, ο διαιτητής θα εισάγει το κωδικό εισόδου (Referee Password) προκειμένου να συνδεθεί με την πλατφόρμα καταχώρησης. Ο κωδικός εισόδου θα είναι γνωστός μόνο στους διαιτητές του αγώνα.

β) Ο διαιτητής συμπληρώνει το πεδίο με τις Αποβολές των Ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό φανέλας και δελτίου του ποδοσφαιριστή, την ομάδα του ποδοσφαιριστή, το λεπτό του αγώνα, ακριβή περιγραφή του συμβάντος και την αιτία της αποβολής.

γ) Ο διαιτητής συμπληρώνει το πεδίο με τις Παρατηρήσεις του Φύλλου Αγώνα και συγκεκριμένα περιγράφει οποιεσδήποτε άλλες πρόσθετες παρατηρήσεις για συμβάντα και περιστατικά.

Με την ολοκλήρωση του σταδίου V, ο διαιτητής, οι βοηθοί διαιτητές και ο 4ος διαιτητής υπογράφουν το Φ.Α. Η υπογραφή θα μπαίνει με signature tablet που θα συνδέεται με usb στο laptop ή με τη χρήση mouse. Όταν ολοκληρωθεί το Φ.Α. και έχει υπογραφεί από όλους τους εμπλεκομένους, το Φ.Α. θα αποστέλλεται σε μορφή .pdf στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ακόλουθων παραληπτών που έχουν υποδειχθεί από τη Super League και την Ε.Π.Ο:

1) Super League

2) Κ.Ε.Δ.

3) Διαιτητής του αγώνα

VII. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημέρα τέλεσης του εκάστοτε αγώνα, το Φ.Α. θα αποστέλλεται (σε μορφή .pdf) στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση των δύο διαγωνιζόμενων Π.Α.Ε. ή σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία θα υποδειχθεί από τις Π.Α.Ε. μέλη της Super League.

Σημειώνεται ότι το αρχείο, από τη στιγμή που ο διαιτητής έχει πατήσει την αποστολή δεδομένων, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) ή να ανακτηθεί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη συμπλήρωση ή αποστολή του ηλεκτρονικού Φ.Α. τότε θα πρέπει εναλλακτικά να συμπληρωθεί το Φ.Α. σε έντυπο της διοργανώτριας και να αποσταλεί στη Super League αρχικά με fax και με courier.

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

 
ΑΕΚ άρρωστη βαριά… Ηττήθηκε από την Τράμπζονσπορ
Εικόνα διάλυσης από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει η ΑΕΚ… Συνεχίζοντας τις τραγικές εμφανίσεις, έγινε...
22.08.2019, 23:09
Στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ο Άλεξ Αντετοκούνμπο
Η απουσία των διεθνών από την προετοιμασία αφήνει το περιθώριο στον Παναθηναϊκό να καλέσει αρκετά νέα...
22.08.2019, 11:04
Κατσιφαράκης: «Μεγάλο το σθένος του κόουτς Μπλατ»
Παράλληλα εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει η «Πρωτοπαθής Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση», πως αντιμετωπίζεται και...
21.08.2019, 13:16
Τομάσεβιτς «Περήφανος που είμαι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού»
Παράλληλα, ο παλαίμαχος σέντερ και διοικητικό στέλεχος των Σέρβων μίλησε για το έργο του Σάσα Τζόρτζεβιτς...
21.08.2019, 12:54
Απαράδεκτο: Μουτζούρωσαν το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη
Άγνωστοι, μουτζούρωσαν το πρόσωπο του «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ.
20.08.2019, 19:07
Αυγενάκης: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες για πρωτάθλημα. Μειωμένα τα λεφτά ΕΡΤ
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού...
20.08.2019, 18:30
Μπερτομέου για Μπλατ: Όλη η Euroleague στο πλευρό σου
Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague δήλωσε ότι ο διασυλλογικός οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό του τεχνικού του...
20.08.2019, 14:42
Μήνυμα... επιστροφής στην εθνική από τον Σλούκα (pic)
Ο Κώστας Σλούκας συνεχίζει την θεραπεία του και μέσω του instagram έστειλε μήνυμα... επιστροφής.
20.08.2019, 07:47
Εξομολόγηση Μπλατ: «Διαγνώστηκα με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση»
Με μια συγκλονιστική γραπτή δήλωση, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με πρωτοπαθή προϊούσα...
19.08.2019, 14:05
Δέχτηκε να επιστρέψει ο Μάντζαρης στην Εθνική, απομένει το «ναι» της Ούνιξ
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δέχτηκε να επιστρέψει στην Εθνική μετά τους τραυματισμούς στα γκαρντ, αλλά απομένει η...
19.08.2019, 09:14

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 43  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.