Euroleague: «Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε «σκληρή» ήττα από την Βαλένθια (των δέκα συνεχόμενων ηττών) με 67-63 κι έκανε βήμα πίσω στην προσπάθειά τους για το πλεονέκτημα έδρας. 

Το τριφύλλι υποχώρησε στο 10-5 και παραμένει εντός τετράδας, ωστόσο πέταξε στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει δεύτερος και να εδραιωθεί για τα καλά στα υψηλά στρώματα. 

Ο Κέι Σι Ρίβερς είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και να σώσει τη μπουγάδα, αλλά αστόχησε σε υπό πίεση λέι απ για την ισοφάριση, σχεδόν στην εκπνοή. Τεράστιες αδυναμίες για τον Εξάστερο στη δημιουργία, που έμεινε μόλις στις 10 ασίστ (15 λάθη) και η απουσία του ηγέτη Καλάθη έκανε πιο... μπαμ από ποτέ. Σε κακό βράδυ ο Παππάς, ο οποίος τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά, αποχώρησε με φριχτούς πόντους και επικρατεί αγωνία για την κατάστασή του.

«Εκτός κλίματος» και ο Γκιστ που φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ (ανύπαρκτο το πρώτο) και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Στους 17 πόντους σταμάτησε ο Λοτζέσκι, 10 είχε ο Ντένμον, αλλά έχασε και κάποια σουτ στο φινάλε, 9 είχε ο Σίνγκλετον με 13 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 τάπες και 5 λάθη, ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε και ο... μοιραίος Ρίβερς με 7 πόντους και 1/7 από τα 6,75. 

Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στις 4 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Αναντολού Εφές (21:15). 

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr