Euroleaugue: «Λύγισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις

O Oλυμπιακός των πολλών απουσιών (εκτός οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αγραβάνης και Τιλί) κατάφερε να κρατήσει στα σκοινιά την Ζαλγκίρις για τριάντα λεπτά, ωστόσο στο τέλος του ματς «λύγισε» γνωρίζοντας την ήττα με 74-68. 

Το σύνδρομο του τετάρτου δεκαλέπτου έκανε για ακόμα μία φορά την εμφάνισή του (26-15), με τους ερυθρόλευκους να μην καταφέρνουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στο τέλος και να αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι από την κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρίνα». 

Δήμιοι για την ομάδα του Σφαιρόπουλου οι Πάνγκος και Μιλάκνις, οι οποίο ολοκλήρωσαν το ματς με 14 πόντους αμφότεροι. 

ΜακΛίν (9 π., 7 ριμπ.), Τόμπσον (10 π., 8 ριμπ.) και Παπανικολάου (11 π.) ξεχώρισαν από τους Πειραιώτες που είχαν σε κακό βράδυ τους Στρέλνιεκς και Σπανούλη. 

Τα πολλά λάθη (15 συνολικά, έναντι 7 της Ζαλγκίρις) αλλά και η τρομερή ευστοχία των Λιθουανών έξω από τα 6,75 στο δεύτερο μέρος (9/19) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. 

Στο 11-4 βρίσκονται πλέον οι ερυθρόλευκοι μετά το τέλος του πρώτου γύρου και περιμένουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Βαλένθια με τον Παναθηναϊκό για να μάθουν αν το νέο έτος θα τους βρει ισόβαθμους με τους πράσινους. 
Στο 10-5 η τρομερή Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που πλέον έχει εγκατασταθεί για καλά στην πρώτη τετράδα αφήνοντας πίσω της την Φενέρμπαχτσε.

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr