Κλείσιμο

Τριπλασίασε την ποινή του Χιμένεθ η επιτροπή Εφέσεων

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέτασε εκ νέου το θέμα της χειρονομίας του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Η επανεξέταση έγινε μετά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης απόφαση και τις τιμωρίας με 15 μέρες αποκλεισμό.

Η Επιτροπή Εφέσεων λοιπόν αποφάσισε να τριπλασιάσει την ποινή του τεχνικού της ΑΕΚ και να του επιβάλει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως από αύριο ο Χιμένεθ θα πρέπει να εκτίσει 30 επιπλέον μέρες (συνολικά 45 μέρες με αυτές που έχει εκτίσει ήδη).

Πλέον ο Ισπανός τεχνικός θα απουσιάσει από τον πάγκο της Ένωσης στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια τα οποία είναι με Παναιτωλικό (πρωτάθλημα, Κύπελλο), ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα. Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δίκασε την έφεση του υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων κατά της υπ’ αριθ. 309/2017 απόφασης του ΠΜΠΟ της Super League και κατά του προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση στο σύνολό της, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στον εφεσίβλητο προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χιμένεθ Μανόλο. Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες.
Πηγή: skai.gr