Υπό έρευνα η δράση του Γκουαρντιόλα πριν το δημοψήφισμα της Καταλονίας

Ενώ στην Καταλονία ολοκληρώθηκαν εχθες οι εκλογές, με την επικράτηση των αυτονομιστών, οδηγώντας στο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, μια είδηση έκανε του γύρο της Ευρώπης, που αφορά το αθλητικό σύμβολο των αυτόνομων κοινοτήτων, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, φέρεται να έχει καταγραφεί για «εξέγερση», μια πολύ σοβαρή κατηγορία, η οποία κόστισε τη φυλακή, επίσης, στα μέλη της κυβέρνησης. Δεν διερευνάται ακόμα, αλλά είναι ένα σοβαρό θέμα, όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Πριν από δύο μήνες, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η ισπανική κεντρική κυβέρνηση στους ανθρώπους της Βαρκελώνης, που θέλουν να εκφράσουν τη θέλησή τους με ψηφοφορία. Όμως κυρίως γεγονότα που συνδέονται με το όνομά του βρίσκονται πίσω στις 11 Ιουνίου, όταν ο Γκουαρντιόλα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, διάβασε ένα έγγραφο που υπερασπίστηκε «μονομερείς» ενέργειες για την υλοποίηση του σχεδίου της ανεξαρτησίας.

Οι κάτοικοι της Καταλονίας κλήθηκαν εχθες στις κάλπες από τον Μαριάνο Ραχόι, μετά την ανατροπή της Κυβέρνησης και του Πούτζντεμόντ, ο οποίος οποία τον περασμένο 27 Οκτωβρίου είχε ανακηρύξει την «καταλανική δημοκρατία» ανεξάρτητη.
Πηγή: skai.gr